Calmin (Ponstel) Suomessa

Osta CalminOsta Calmin Suomessa Apteekki netistä 24/7!

CALMIN (PONSTEL) MERKINNÄT


Calmin (mefenaamihapolla) on ryhmä huumeita kutsutaan steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID). Mefenaamihappo toimii vähentämällä hormoneja, jotka aiheuttavat tulehdusta ja kipua kehon.

Mefenaamihappo käytetään kivun hoitoon tai tulehduksen aiheuttama niveltulehdus. Sitä käytetään myös hoitoon kuukautiskipuja.

Mefenaamihappo voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin ei ole mainittu tässä lääkitys oppaan.

CALMIN (PONSTEL) OHJEET


Ottamaan lääkkeensä juuri sellaisena kuin se oli määrätty sinulle. Älä ota lääkettä suurempia määriä, tai ottaa sen pidempään kuin suositeltu lääkäri. Noudata resepti-etiketissä.

Jos otat mefenaamihappo pitkäksi aikaa, lääkäri saattaa haluta tarkistaa sinua säännöllisesti varmistaa, että tämä lääkitys ei aiheuta haitallisia vaikutuksia. Älä jää aikataulun käyntejä lääkärille.

Annostus

Ota lääkettä lääkärin ohjeiden mukaan.

Hakeutukaa lääkärin hoitoon, jos uskot, että olet käyttänyt liikaa tätä lääkettä. Yliannostus oireita voivat olla pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu, huimaus, uneliaisuus, mustia tai verisiä ulosteita, veren yskiminen, virtsaamisen tavanomaista vähemmän tai ei ollenkaan, pinnallinen hengitys, pyörtyminen tai koomaan.

CALMIN (PONSTEL) VARASTOINTI


Säilytä mefenaamihappo huoneenlämmössä, pois kosteus, lämpö ja valo.

CALMIN (PONSTEL) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: mefenaamihapolla

Tämä lääke voi lisätä riskiä hengenvaarallisia sydän-tai verenkierto-ongelmat, kuten sydänkohtaus tai aivohalvaus. Älä käytä tätä lääkettä juuri ennen tai jälkeen ottaa sydämen ohitusleikkaus (kutsutaan myös sepelvaltimoiden ohitusleikkaus tai ohitusleikkaus).

Hakeudu ensiapuun, jos sinulla on oireita sydän-tai verenkierto-ongelmat, kuten rintakipu, heikkous, hengenahdistus, puheen puuroutuminen tai ongelmia visio tai tasapainossa.

Tämä lääke voi myös lisätä riskiä vakavia vaikutuksia vatsassa ja suolistossa, kuten verenvuoto tai perforaatio (muodostamista reikä). Nämä olosuhteet voivat olla hengenvaarallisia ja ruoansulatuskanavan vaikutuksia voi syntyä varoittamatta milloin tahansa, kun käytät mefenaamihappo. Vanhemmat ihmiset saattavat olla jopa suurempi riski näiden vakavia ruoansulatuskanavan haittavaikutuksia.

Soita lääkärillesi heti, jos sinulla on oireita verenvuodosta vatsassa tai suolistossa. Tämä sisältää mustan, verinen, tai tervainen ulosteet, tai veren yskiminen tai oksennusta joka näyttää kahvinporot.

Älä käytä muita over-the-counter kylmä, allergia tai kipulääkitys kysymättä ensin lääkäriltäsi tai apteekista.

Älä juo alkoholia kun käytät mefenaamihappo. Alkoholi voi lisätä riskiä mahaverenvuoto.Tärkeät turvaohjeet:

Kerro lääkärillesi, jos käytät masennuslääke kuten sitalopraami (celexa), duloksetiini (Cymbalta), essitalopraami (lexapro), fluoksetiini (Prozac, Sarafem, Symbyax), fluvoksamiini (Luvox), paroksetiini (Paxil), sertraliini (Zoloft), tai venlafaksiini (Effexor). Käytät jotakin näistä lääkkeistä, joilla mefenaamihappo voi aiheuttaa mustelmia tai verenvuotoja helposti.

Ennen mefenaamihappo, kerro lääkärillesi, jos käytät jotakin seuraavista huumausaineiden:

verenohennuslääkettä kuten varfariini (Coumadin);

diureetti (vesi pilleri), kuten furosemidi (Lasix);

siklosporiinin (Gengraf, Neoral, Sandimmune);

litium (Eskalith, Lithobid);

metotreksaatti (Rheumatrex, Trexall);

steroidit (prednisoni ja muut), tai

aspiriinia tai muita tulehduskipulääkkeitä (steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden) kuten diklofenaakki (Voltaren), etodolac (Lodine), fenoprofeeni (Nalfon), flurbiprofeeni (Ansaid), ibuprofeeni (Advil, Motrin), indomethacin (Indocin), ketoprofeeni (Orudis) ketorolaakki (Toradol), meklofenamaatti (Meclomen), meloksikaami (Mobic), nabumetoni (Relafen), naprokseeni (Aleve, Naprosyn), piroksikaami (Feldene), ja muut.

Tämä lista ei ole täydellinen, ja voi olla muita lääkkeitä, jotka voivat vuorovaikutuksessa mefenaamihappo. Kerro lääkärille kaikista reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä käytät. Tämä sisältää vitamiineja, kivennäisaineita, kasviperäisten tuotteiden ja lääkkeitä määrätty muita lääkäreitä. Älä aloita uusi lääkityksen ilman kertoo lääkäriltä.

Hakeudu ensiapuun, jos sinulla on jokin näistä merkeistä allergisen reaktion: rakenteiden; hengitysvaikeuksia, kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Lopeta mefenaamihappo ja hakeutumaan lääkäriin tai soita lääkärillesi heti, jos sinulla on jokin näistä vakavista haittavaikutuksista:

rintakipu, heikkous, hengenahdistus, epäselvä puhe, ongelmia visio tai tasapaino;

musta, verinen, tai tervainen ulosteet, veren yskiminen tai oksennusta joka näyttää kahvinporot;

virtsaamisen tavanomaista vähemmän tai ei ollenkaan;

kipu, polttava, tai verenvuotoa virtsatessa;

pahoinvointi, vatsakipu, alhainen kuume, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien);

kuume, kurkkukipu ja päänsärky vakava rakkuloita, kuorinta, ja punainen ihottuma, tai

mustelmat, vakava pistely, puutuminen, kipu, lihasheikkous.

Vähemmän vakavia haittavaikutuksia voivat olla:

vatsavaivat, lievä närästys tai vatsakipu, ripuli, ummetus, turvotus, kaasu;

huimaus, päänsärky, hermostuneisuus;

ihon kutina tai ihottuma;

suun kuivuminen;

lisääntynyt hikoilu, nuha;

näön hämärtyminen, tai

korvien soiminen.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista.

Osta Calmin