Carencil (Aricept) Suomessa

Osta CarencilOsta Carencil Suomessa Apteekki netistä 24/7!

CARENCIL (ARICEPT) MERKINNÄT


Carencil käytetään hoitoon dementia (esim. amnesiaa, tuomion, ja abstraktin ajattelun, muutokset persoonallisuus) potilailla, joilla on Alzheimerin tauti. Carencil on kolinesteraasiestäjän. Se toimii lisäämällä määrä tiettyä ainetta (asetyylikoliini) aivoissa, mikä voi auttaa vähentämään oireita dementian ja Alzheimerin taudin.

CARENCIL (ARICEPT) OHJEET


Käytä aricept kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa aricept suun illalla juuri ennen nukkumaan, ellei lääkäri määrää toisin. Ottaa aricept ruoan kanssa tai ilman.
Ottaa aricept säännöllisen aikataulun saat eniten hyötyä siitä.
Kun Carencil samaan aikaan joka päivä auttaa sinua muistamaan lääkkeen.
Edelleen otettava aricept vaikka tunnet olosi hyväksi. Älä missaa mitään annosta.
Jos unohdat annoksen Carencilin, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla. Ota yhteys lääkäriisi, jos unohdat useita annoksia Carencilin. Saatat joutua käynnistämään lääkettä pienemmällä annoksella sivuvaikutusten välttämiseksi.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Carencil.

CARENCIL (ARICEPT) VARASTOINTI


Store Carencil huoneenlämmössä, välillä 59 ja 86 ° F (15 ja 30 ° C). Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä aricept poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

CARENCIL (ARICEPT) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: Donepetsiili.

ÄLÄ käytä Carencil, jos:

olet allerginen jollekin ainesosa Carencil.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Carencil. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on ollut sydänvaivoja (esim. hidas tai epäsäännöllinen syke, sairas sinus-oireyhtymä), maha-tai suolisto-ongelmia (esim. haava, tukos), keuhko-tai hengitysvaikeuksia (esim. astma, keuhkoahtaumatauti [COPD] ) tai virtsateiden tukos
jos sinulla on aivovaurio tai kasvaimia, lisääntynyt paine aivoissa, äskettäinen pään vamma tai aiemmin esiintynyt kouristuskohtauksia (esim. epilepsia)
jos sinulla on Parkinsonin tauti tai aineenvaihdunta ongelmia.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Carencil. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Tulehduskipulääkkeet (NSAID) (esim. ibuprofeeni), koska riski mahalaukun tai suolen verenvuoto voidaan korottaa
Kolinergiset aineet (esim. betanekolia), koliiniesteraasiestäjähoidon (esim. galantamine) tai ketokonatsolin koska ne voivat lisätä riskiä Carencilin sivuvaikutuksia
Karbamatsepiini, deksametasoni, fenobarbitaali, fenytoiini tai rifampisiinin koska ne heikentävät Carencilin tehokkuutta
Antikolinergit (esim. skopolamiini), koska niiden tehokkuutta voidaan vähentää Carencil.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos aricept voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Carencil voivat aiheuttaa uneliaisuutta, huimausta tai pyörtyminen. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Carencilin varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Älä ota enempää kuin suositeltu annos ilman lääkärin kanssa.
Kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että otat aricept ennen minkään lääkärin tai hammaslääkärin, ensihoidon, tai leikkaus.
Carencil ei ole hyväksytty käytettäviksi nimenomaan lasten turvallisuutta ja tehoa lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: Jos tulet raskaaksi, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Carencilin kun olet raskaana. Ei tiedetä, jos aricept erittyy maitoon. Carencil ei ole hyväksytty käytettäväksi naisille, jotka saattavat olla imetät.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Poikkeavat unet, ripuli, huimaus, ruokahaluttomuus, lihaskrampit, pahoinvointi, väsymys, univaikeudet, oksentelu, laihtuminen.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), veriset tai mustat, tervainen uloste, rintakipu, heikentynyt virtsaaminen, masennus, pyörtyminen, kuume, kohtaukset, vaikea huimaus tai päänsärky; hengenahdistus, hidas tai epäsäännöllinen syke, käsien, nilkkojen tai jalkojen epätavallinen mustelmia; vapina.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Carencil