Cefpodoxim (Vantin) Suomessa

Osta CefpodoximOsta Cefpodoxim Suomessa Apteekki netistä 24/7!

CEFPODOXIM (VANTIN) MERKINNÄT


Cefpodoxim käytetään hoitoon lieviä tai keskivaikeita infektioita aiheuttavat tietyt bakteerit. Cefpodoxim on kefalosporiiniantibiootti. Se toimii häiritsemällä muodostumista bakteerien solu-seinään niin, että seinämä murtuu, mikä johtaa kuolemaan bakteerit.

CEFPODOXIM (VANTIN) OHJEET


Käytä Cefpodoxim kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Cefpodoxim suun ruoan kanssa.
Cefpodoxim toimii parhaiten, jos se otetaan samaan aikaan joka päivä.
Selvittää infektio kokonaan, ota Cefpodoxim koko hoitojakson. Lääkkeen käyttöä jatketaan, vaikka tuntisit olosi paremmaksi muutaman päivän.
Cefpodoxim ei tule antaa 2 tunnin kuluessa antasideja tai H2-salpaajat (esim. famotidiini).
Jos unohdat annoksen Cefpodoxim, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Cefpodoxim.

CEFPODOXIM (VANTIN) VARASTOINTI


Store Cefpodoxim huoneenlämmössä, välillä 68 ja 77 astetta F (20 ja 25 ° C). Lyhyt säilytys lämpötilassa 59-86 astetta F (15-30 ° C) on sallittua. Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Cefpodoxim poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

CEFPODOXIM (VANTIN) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: Cefpodoxime proxetil.

ÄLÄ käytä Cefpodoxim jos:

olet allerginen jollekin ainesosa Cefpodoxim tai jollekin muulle kefalosporiiniantibiootti (esim. kefaleksiinia Kefprotsiilin).

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on ripuli, mahalaukun tai suolen infektio tai veren hyytymiseen liittyviä ongelmia
jos sinulla on ollut vaikea allerginen reaktio (esim. vaikea ihottuma, nokkosihottuma, hengitysvaikeudet, huimaus) ja penisilliini antibiootti (esim. amoksisilliini) tai muita laktaamiantibioottia (esim. imipeneemiä).

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Cefpodoxim. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Aminoglykosidit (esim. gentamisiini), siklosporiinin, tai diureetit (esim. furosemidi, hydroklooritiatsidi), koska haittavaikutusten riski munuaisiin voidaan korottaa.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Cefpodoxim voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Lievä ripuli on yleinen antibioottien käyttö. Kuitenkin vakavampi muoto ripuli (pseudomembranoottinen koliitti) saattaa ilmaantua harvoin. Tämä voi kehittyä, kun käytät antibioottia tai useita kuukausia sen jälkeen, kun lopetat sen. Ota heti yhteys lääkäriin, jos vatsakipu tai krampit, vaikea ripuli tai veriset ulosteet esiintyä. Älä ripulin hoitoon ensin lääkärin kanssa.
Cefpodoxim toimii vain bakteereja vastaan, se ei virusinfektioiden hoitoon (esim. flunssa).
Muista käyttää Cefpodoxim koko hoitojakson. Jos et, lääkkeet eivät selvittää infektio kokonaan. Bakteerit voivat myös tulla vähemmän herkkiä tämän tai muita lääkkeitä. Tämä voisi infektio vaikeampi hoitaa tulevaisuudessa.
Pitkäaikainen tai toistuva käyttö Cefpodoxim voi aiheuttaa toisen tartunnan. Kerro lääkärillesi, jos merkkejä toisen tartunnan esiintyä. Lääkkeesi voidaan joutua muuttamaan käsitellä tätä.
Laboratoriotesteissä, kuten maksan toiminta, munuaisten toiminta ja täydellisen verenkuvan, voidaan suorittaa, kun käytät Cefpodoxim. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Raskaus ja imetys: Jos tulet raskaaksi, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Cefpodoxim kun olet raskaana. Lääke erittyy äidinmaitoon. Älä imetä ottaen Cefpodoxim.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Ripuli, päänsärky, löysät ulosteet, pahoinvointi, mahavaivat, oksentelu.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), veriset ulosteet, kohtauksia, vaikea ripuli, ihottuma, vatsakipu / kouristukset, emättimen ärsytystä tai vastuuvapauden.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Cefpodoxim