Cerucal (Metoclopramide) Suomessa

Osta CerucalOsta Cerucal Suomessa Apteekki netistä 24/7!

CERUCAL (METOCLOPRAMIDE) MERKINNÄT


Metoklopramidia käytetään lyhytaikaiseen hoitoon refluksitauti (GERD) tietyille potilaille, jotka eivät reagoi muihin hoitoa. Sitä käytetään oireiden hoitoon tiettyjen ruoansulatuskanavan ongelmia diabeetikoilla (diabeettisen gastropareesin). Metoklopramidi on ruoansulatuskanavan nautintoaine ja antinauseant. Se toimii lisäämällä liikkuvuutta vatsan ja suoliston auttaa liikkua ruokaa ja hapan mahasta nopeammin. Se toimii myös tietyillä alueilla aivoissa vähentää pahoinvointia.

CERUCAL (METOCLOPRAMIDE) OHJEET


Käytä Metoklopramidi kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Metoklopramidi suun 30 minuuttia ennen ateriaa, ellei muuta mainita lääkäri.
Se voi kestää useita päiviä viikkoja Cerucal töihin. Älä lopeta Metoklopramidi ilman lääkärin kanssa.
Jos unohdat annoksen Metoklopramidi, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Cerucal.

CERUCAL (METOCLOPRAMIDE) VARASTOINTI


Store Metoklopramidi huoneenlämmössä, välillä 68 ja 77 astetta F (20 ja 25 astetta C), tiiviisti suljetussa astiassa. Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Metoklopramidi poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

ÄLÄ käytä Metoklopramidi jos:

olet allerginen jollekin vuonna Metoklopramidi
sinulla on kouristuskohtauksia (esim. epilepsia), verenvuoto, tukos tai perforaatio vatsassa tai suolistossa tai kasvaimia lisämunuaiseesi (feokromosytooma)
käytät kabergoliini tai pergolidin
käytät lääkkeitä, kuten fenotiatsiinit (esim. klooripromatsiini), jotka voivat aiheuttaa ekstrapyramidaalireaktioiden (epänormaali, tahattomat lihasten liikkeet pään, kaulan tai raajojen). Tarkista lääkärisi kanssa, jos olet epävarma, onko joku lääkkeet saattavat aiheuttaa ekstrapyramidaalireaktioiden.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Cerucal. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on aikaisemmin ollut mielenterveyden tai mielialan ongelmia (esim. masennusta) tai itsemurha-ajatuksia tai toimia
jos sinulla on ollut astma, sydämen vajaatoiminta, korkea verenpaine, diabetes, Parkinsonin tauti, veren ongelmia (esim. porfyria), munuaissairaus, maksasairaus (esim. kirroosi), rintasyöpä, tai alhainen nimisen entsyymin methemoglobin reduktaasin
jos käytät jotakin muuta metoklopramidilla (esim. siirappi, suullisesti hajoavan tabletin).

Joillakin lääkkeillä saattaa olla metoklopramidilla. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Monoamiinioksidaasin (MAO: n) (esim. feneltsiini) koska riski vakavia sivuvaikutuksia (esim. korkea verenpaine, kouristukset) voidaan korottaa
Antikolinerginen lääke (esim. hyoskyamiini) tai huumaavia kipulääkkeitä (esim. kodeiini) koska ne heikentävät Metoklopramidi tehokkuutta
Parasetamoli, bentsodiatsepiinit (esim. diatsepaami), syklosporiini, insuliini, levodopa, fenotiatsiinit (esim. klooripromatsiini), rauhoittavat lääkkeet (esim., tsolpideemi), selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät (SSRI: t) (esim. fluoksetiini), suksinyylikoliini tai tetrasykliinille koska riski niiden sivuvaikutuksia voidaan korottaa Metoklopramidi
Kabergoliini, digoksiinin tai pergolidi koska niiden tehokkuutta voidaan vähentää Cerucal.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Metoklopramidi voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Metoklopramidi voivat aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Cerucal varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Älä juo alkoholia tai käytä lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa uneliaisuutta (esim. uni tuet, lihas relaxers), kun käytät Metoklopramidi asiasta ensin lääkärin kanssa, se voi lisätä niiden vaikutuksia. Kysy apteekista, jos sinulla on kysyttävää, mitkä lääkkeet voivat aiheuttaa uneliaisuutta.
Älä ota enempää kuin suositeltu annos tai käytä Metoklopramidi yli 12 viikkoa ilman lääkärin kanssa.
Diabetes potilaat - Metoklopramidi saattaa vaikuttaa verensokeria. Tarkista verensokeri tarkasti. Kysy lääkäriltäsi ennen kuin muutat annosta diabeteksen lääke.
Kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että otat Metoklopramidi ennen minkään lääkärin tai hammaslääkärin, ensihoidon, tai leikkaus.
Neuroleptioireyhtymäksi (NMS) on mahdollisesti kuolemaan oireyhtymä, joka voi johtua Cerucal. Oireita voivat olla kuume, lihasjäykkyys, sekavuus, epänormaalit ajatukset, nopea tai epäsäännöllinen syke, ja hikoilu. Ota yhteys lääkäriisi välittömästi, jos sinulla on jokin näistä oireista.
Jotkut potilaat, jotka ottavat Metoklopramidi saattaa kehittyä lihasten liikkeet että he eivät pysty hallitsemaan. Tämä on todennäköisesti tapahtuu iäkkäillä potilailla, erityisesti naisille. Mahdollisuus, että tämä tapahtuu tai että siitä tulee pysyvä on suurempi niillä, jotka ottavat Metoklopramidi suurempina annoksina tai pitkään. Lihasten ongelmia voi ilmetä myös lyhytkestoisen pienempiä annoksia. Kerro lääkärillesi heti, jos sinulla on lihas ongelmia kädet, jalat tai kielen, kasvojen, suun tai leuan (esim. kieli törröttää, turvotusta posket, suun puckering, puremisliikkeet) ottaen Cerucal.
Potilaat, jotka ottavat Metoklopramidi saattaa olla lisääntynyt riski uusi tai paheneva mielenterveyden tai mielialan muutokset (esim. masennusta) tai itsemurha-ajatuksia tai toimia. Katso potilailla, jotka ottavat Cerucal tiiviisti. Ota heti yhteys lääkäriisi, jos uusia, huonontuneen tai äkillinen oireita, kuten alakuloisuutta tai mitään epätavallista muutoksia mielialan tai käyttäytymisen esiintyä. Ota heti yhteys lääkäriin, jos merkkejä itsemurha-ajatukset tai toiminnot tapahtuvat.
Metoklopramidi voi lisätä määrää tietyn hormonin (prolaktiinin) veressä. Oireita voivat olla rintojen, jäi kuukautiset, vähentynyt seksuaalinen kyky, tai nänni vastuuvapaus. Ota heti yhteys lääkäriin, jos sinulle ilmaantuu jokin näistä oireista.
Laboratoriotesteissä, kuten maksan ja munuaisten toiminta, voidaan suorittaa, kun käytät Cerucal. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Käytä Metoklopramidi varoen vanhukset, he voivat olla herkempiä sen vaikutuksia, varsinkin uneliaisuus, sekavuus, ja hallitsematon lihasten liikkeet, kuten tardiivi dyskinesia.
Metoklopramidia tulee käyttää varoen lasten turvallisuutta ja tehoa lapsilla ei ole vahvistettu. Riski sairastua hallitsemattomat lihasten liikkeet voivat olla suurempi lapsilla.
Raskaus ja imetys: Jos tulet raskaaksi, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Metoklopramidi kun olet raskaana. Metoklopramidi erittyy äidinmaitoon. Jos olet tai tulee imettäminen, kun käytät Metoklopramidi, tarkista lääkäriltäsi. Keskustella mahdollisista riskeistä vauvalle.

Pienellä osalla potilaista on esiintynyt vieroitusoireita lopettamisen Cerucal. Näitä oireita voivat olla huimaus, hermostuneisuus, ja päänsärky.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Vähentynyt energian, ripuli, huimaus, uneliaisuus, päänsärky, pahoinvointi, levottomuus, väsymys, univaikeudet.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen, epätavallinen käheys), epänormaalit ajatukset, sekavuus, virtsan tummumista, heikentynyt tasapainon ja koordinaation, vähentynyt seksuaalinen kyky , nopea, hidas tai epäsäännöllinen syke, kuume, hallusinaatiot, menetys virtsarakon hallinnan, mielenterveyden tai mielialan muutokset (esim. masennusta, ahdistuneisuus, levottomuus, hermostuneisuus), kohtaukset, vaikea tai jatkuva huimaus, päänsärky tai nukkumisvaikeuksia, vakavaa tai jatkuvaa levottomuus, mukaan lukien kyvyttömyys istua paikallaan, hengenahdistus, jäykkä tai lihasjäykkyyttä, äkillinen lisääntynyt hikoilu, äkillinen, epätavallinen painonnousu, itsetuhoajatuksia tai toimia, turvotus käsivarsissa, jaloissa tai jalat; hallitsematon lihaskouristuksia tai liikkeet (esim. ja kädet, jalat, kieli, leuka, posket, nykiminen, vapina), näköhäiriöt, keltaisuus ihon tai silmien.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Cerucal