Chlooramfenicol (Chloramphenicol) Suomessa

Osta ChlooramfenicolOsta Chlooramfenicol Suomessa Apteekki netistä 24/7!

CHLOORAMFENICOL (CHLORAMPHENICOL) MERKINNÄT


Kloramfenikoli käytetään hoitoon vakavien infektioiden aiheuttamien tietyt bakteerit. Kloramfenikoli on antibiootti. Se vaikuttaa tappamalla tai hidastaa kasvua herkkien bakteerien.

CHLOORAMFENICOL (CHLORAMPHENICOL) OHJEET


Käytä kloramfenokolia lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Kloramfenikoli suun kanssa tai ilman ruokaa.

Jos unohdat annoksen Chlooramfenicol, käytä sitä mahdollisimman pian. Sitten käyttää annoksina tasaisin kertaa kuin lääkäri on määrännyt. Älä käytä 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Chlooramfenicol.

CHLOORAMFENICOL (CHLORAMPHENICOL) VARASTOINTI


Store Kloramfenikoli huoneenlämmössä, välillä 68 ja 77 astetta F (20 ja 25 ° C). Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Pidä Kloramfenikoli poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

ÄLÄ käytä Chlooramfenicol, jos:

olet allerginen jollekin kloramfenikolille
sinulla on aiemmin ollut vakavia sivuvaikutuksia Chlooramfenicol
sinulla on alhainen valkoinen tai punasolujen määrä tai verihiutaleiden määrän väheneminen
sinulla Lievä infektio, kuten kylmä, flunssa, kurkun infektio tai käytät klooriamfenikoli estää bakteeri-infektio
käytät muita lääkkeitä, jotka voivat heikentää luuytimen (esim. syövän lääkehoito) Tarkista lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma, onko joku muu lääkkeet voivat heikentää luuytimessä.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Chlooramfenicol. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on anemia, luuytimen ongelmia, maksasairaus tai munuaisten ongelmia.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Chlooramfenicol. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Antikoagulantteja (esim. varfariini), koska sivuvaikutuksia, kuten verenvuotoriskiä, ​​voidaan korottaa
Hydantoiinit (esim. fenytoiini) tai sulfonyyliurean (esim. glyburidi) koska toimet ja sivuvaikutuksia näistä lääkkeistä voidaan korottaa.
Lääkkeitä, jotka saattavat pienentää luuytimen (esim. syövän lääkehoito), koska riski vakavia sivuvaikutuksia, kuten alhainen verihiutaleiden ja alhaisten veren valkosolujen määrä, voi lisääntyä; Tarkista lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma, jos mitään teidän lääkkeet voivat heikentää luuytimen.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos klooriamfenikoli voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Älä ylitä suositeltua annosta tai käytä klooriamfenikoli pidempään kuin on määrätty ilman lääkärin kanssa.
Kloramfenikoli tehoaa vain bakteereja. Se ei ole tehokas hoidettaessa virusinfektioita (esim. flunssa).
On tärkeää käyttää kloramfenikolia koko hoitojakson. Jos näin ei tehdä voi vähentää tehokkuutta Kloramfenikoli ja lisää riskiä siitä, että bakteerit eivät ole enää herkkä Kloramfenikoli ja ei voida hoitaa tällä tai eräiden muiden antibioottien tulevaisuudessa.
Pitkäaikainen tai toistuva käyttö klooriamfenikoli voi aiheuttaa toisen tartunnan. Lääkäri saattaa haluta muuttaa hoitoon tarkoitettu lääke toisen tartunnan. Hakeudu lääkäriin, jos oireita toisen tartunnan esiintyä.
Jos oireita "harmaa syndrooma" (turvotus vatsan, vaalea tai sininen ihonvärin, oksentelu, sokki, hengitysvaikeudet, kieltäytyminen imeä, löysät vihreä uloste, veltto lihakset, alhainen lämpötila) esiintyä vastasyntyneen tai lapsessa, ota yhteys lääkäriin . Kuolema voi esiintyä muutaman tunnin sisällä oireiden alkamisesta. Lopettamista, klooriamfenikoli oireiden ensimmäisenä näkyvät lisää mahdollisuuksia täydellistä toipumista.
Kloramfenikoli saattaa alentaa elimistön kykyä taistella infektioita. Tartuntavaaran välttämällä kosketusta ihmisten kanssa vilustuminen tai muita infektioita. Ilmoita lääkärille kaikista infektion oireita, kuten kuumetta, kurkkukipua, ihottumaa tai vilunväristykset.
Kloramfenikolille voi vähentää hyytymään muodostavien solujen (verihiutaleiden) veressä. Verenvuodon estämiseen, välttämään tilanteita, joissa mustelmia tai loukkaantumiseen. Ilmoittaa kaikista epätavallisista verenvuoto, mustelmat, verta ulosteessa tai tumma, tervainen uloste lääkärille.
Diabetes potilaat - klooriamfenikoli saattaa vaikuttaa verensokeria. Tarkista verensokeri tarkasti ja kysy lääkäriltäsi Ennen annoksen oman diabeteslääke.
Laboratoriotestit, mukaan lukien täydellisen verenkuvan, voidaan suorittaa seurata edistymistä tai tarkistaa sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Käytä Kloramfenikoli varoen lapsista 1 vuosi. Turvallisuutta ja tehoa tässä ikäryhmässä ei ole vahvistettu.
Käytä Kloramfenikoli varoen lapsista 10 vuotta, joilla on ripulia tai maha-suolikanavan infektio.
Käytä Kloramfenikoli varoen ennenaikaista ja täysiaikainen vauvoille, koska ne voivat olla herkempiä vaikutuksia Chlooramfenicol, erityisesti riski "harmaa oireyhtymä."
Raskaus ja imetys: Jos tulet raskaaksi Chlooramfenicol, keskustele lääkärisi kanssa hyödyt ja riskit käytössä Kloramfenikoli raskauden aikana. Kloramfenikoli tulisi käyttää varoen aikana täysiaikainen raskauden ja synnytyksen vuoksi sikiö voivat saada vakavia sivuvaikutuksia. Klooriamfenikoli erittyy äidinmaitoon. Älä imetä ottaen Chlooramfenicol.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Lievä ripuli, pahoinvointi tai oksentelu.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), sekavuus, virtsan tummumista, delirium, masennus, päänsärky, kuume, vilunväristykset, tai kurkkukipu; kipua, punoitusta tai turvotusta injektiokohdassa, oireita "harmaa syndrooma" lapsessa (turvotus vatsan, vaalea tai sininen ihonvärin, oksentelu, sokki, hengitysvaikeudet, kieltäytyminen imeä, löysät vihreä uloste, veltto lihakset, alhainen lämpötila), epätavallinen verenvuoto tai mustelmat, epätavallinen väsymys, näköhäiriöt.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Chlooramfenicol