Clopidolut (Plavix) Suomessa

Osta ClopidolutOsta Clopidolut Suomessa Apteekki netistä 24/7!

CLOPIDOLUT (PLAVIX) MERKINNÄT


Clopidolut käytetään vähentämään aivohalvauksen tai sydänkohtauksen potilailla, joilla on jo ollut sydänkohtaus tai aivohalvaus, on muita verenkiertohäiriöitä aiheuttamat kaventuu ja valtimoiden kovettuminen, tai tiettyjä muita sydänvaivoja (esim. epästabiili angina pectoris). Clopidolut on verihiutaleiden kasautumisen estäjä. Se toimii hidastamalla tai pysäyttämällä verihiutaleiden tarttumisen verisuonten seinämiin tai loukkaantunut kudoksiin.

CLOPIDOLUT (PLAVIX) OHJEET


Käytä Clopidolut kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Clopidolutin suun kanssa tai ilman ruokaa.
Jos unohdat annoksen Clopidolut, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Clopidolut.

CLOPIDOLUT (PLAVIX) VARASTOINTI


Store Clopidolut 77 astetta F (25 ° C). Lyhyt säilytys lämpötilassa 59 ja 86 astetta F (15 ja 30 astetta C) on sallittua. Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Clopidolut poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

CLOPIDOLUT (PLAVIX) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: klopidogreelibisulfaatti.

ÄLÄ käytä Clopidolut jos:

olet allerginen jollekin vuonna Clopidolut
sinulla on aktiivinen hyytymishäiriö, kuten mahahaava tai aivoverenvuoto
käytät tiettyjä atsolisienilääkkeet (esim. flukonatsoli, ketokonatsoli, vorikonatsoli), simetidiini, etraviriini, felbamaatti, fluoksetiini, fluvoksamiini, tietyt protonipumpun estäjien (esim. omepratsoli, esomepratsoli), tai tiklopidiini.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Clopidolut. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on luuytimen sairaus, maksa-tai munuaisongelmia, tai historian haavaumat
jos sinulla on ollut hiljattain vamman tai leikkauksen, mukaan lukien hammaskirurgia.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Clopidolut. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Dabigatraanin, steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID) (esim. ibuprofeeni), suun kautta otettavia antikoagulantteja (esim. varfariini) tai salisylaatit (esim. aspiriini), koska vuotoriski voidaan korottaa Clopidolut
Atsolisienilääkkeet (esim. ketokonatsoli), simetidiini, etraviriini, felbamaatti, fluoksetiini, fluvoksamiini, protonipumpun estäjien (esim. omepratsoli) tai tiklopidiini koska ne heikentävät Clopidolut tehokkuutta
Fluvastatiini, fenytoiini, tamoksifeenin, tolbutamidi tai torsemidi koska riski niiden sivuvaikutuksia voidaan korottaa Clopidolut.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Clopidolut voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.
Tärkeät turvaohjeet:

Clopidolut saattaa aiheuttaa huimausta. Tämä vaikutus voi olla pahempi, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Clopidolut varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Clopidolut voidaan vähentää hyytymään muodostavien solujen (verihiutaleiden) veressä. Vältä toimista, jotka voivat aiheuttaa mustelmia tai vammoja. Kerro lääkärillesi, jos sinulla on epätavallisia mustelmia tai verenvuotoa. Kerro lääkärillesi, jos sinulla on tumma, tervainen, tai veriset ulosteet.
Kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että käytät Clopidolut ennen minkään lääkärin tai hammaslääkärin, ensihoidon, tai leikkaus. Saatat joutua lopettamaan Clopidolut ennen kuin olet tietynlaisia ​​leikkausta.
Clopidolut on muunnettava elimistössä, jotta se toimisi. Tämä muuntaminen ei tapahdu samoin joillakin ihmisillä (noin 2% valkoihoisilla potilailla, 4% mustaa potilaista, ja 14% Kiinan potilaista). Lääke ei välttämättä toimi niin hyvin näillä potilailla. Lääkäri voi suorittaa testi tarkistaa, miten hyvin elimistö pystyy muuntamaan Clopidolut. Keskustele lääkärisi kanssa saadaksesi lisätietoja.
Clopidolut ei pitäisi käyttää lapsille, turvallisuutta ja tehoa lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: Jos epäilet olevasi raskaana, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Clopidolut kun olet raskaana. Ei tiedetä, jos Clopidolut erittyy äidinmaitoon. Älä imetä ottaen Clopidolut.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Mustelmointi; vähäinen verenvuoto.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), musta, tervainen ulosteet, verenvuoto silmässä, muutos virtsan määrää, muutos näyssä, rintakipu, tumma tai verinen virtsa, kuume tai kurkkukipu, ruokahaluttomuus, kalpea iho, kohtauksia, ankara, jatkuva päänsärky, puheen ongelmia, selittämätön painon lasku, epätavallinen mustelmia tai verenvuotoa, epätavallinen tai vakava verenvuoto (esim. liiallinen verenvuotoa leikkauksia, lisääntynyt kuukautisvuoto, selittämätöntä verenvuotoa emättimestä, epätavallinen verenvuoto ikenistä kun harjaamalla), epätavallinen väsymys tai heikkous, keltaisuus ihon tai silmien.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Clopidolut