Colpradin (Pravachol) Suomessa

Osta ColpradinOsta Colpradin Suomessa Apteekki netistä 24/7!

COLPRADIN (PRAVACHOL) MERKINNÄT


Colpradin käytetään alentaa korkeaa kolesterolia ja triglyseridejä tietyillä potilailla. Se myös lisää high-density-lipoproteiinien (HDL, "hyvä") kolesterolia. Sitä käytetään yhdessä sopiva ruokavalio. Sitä käytetään myös joissakin potilaita vähentämään riskiä sydänkohtaus, aivohalvaus ja kuolema johtuu sepelvaltimotauti. Sitä käytetään myös hidastaa verisuonten tukkeutumista ja vähentää tarvetta lääketieteellisten menettelyjen avata tukkeutuneen verisuonen. Colpradin on HMG-CoA-reduktaasin estäjä, joka tunnetaan myös nimellä "statiinia." Se toimii vähentämällä tuotantoa tiettyjen rasva-aineita elimistössä, kuten kolesterolia.

COLPRADIN (PRAVACHOL) OHJEET


Käytä Colpradin kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Colpradin suun kanssa tai ilman ruokaa.
Jos otat cholestyramine tai colestipol, kysy lääkäriltäsi tai apteekista ottaa se Colpradin.
Edelleen otettava Colpradinin vaikka tunnet olosi hyväksi. Älä missaa mitään annosta.
Jos unohdat annoksen Colpradinin, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Colpradin.

COLPRADIN (PRAVACHOL) VARASTOINTI


Store Colpradin huoneenlämmössä, välillä 68 ja 77 astetta F (20 ja 25 ° C). Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Colpradin poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

COLPRADIN (PRAVACHOL) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: pravastatiininatriumia.

ÄLÄ käytä Colpradin, jos:

olet allerginen jollekin vuonna Colpradin
sinulla on maksasairaus tai selittämätön maksan vaurioihin
olet raskaana tai imetät.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Colpradin. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos suunnittelet raskautta
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on alhainen verenpaine, vakava infektio, munuaissairaus, diabetes, lihaskivut tai aristusta tai ollut kouristuksia
jos sinulla on aineenvaihduntaa, hormonaalisia tai elektrolyytti ongelmia
jos juot alkoholia, on keltaisuutta (ihon tai silmien), tai on ollut maksasairaus tai alkoholin väärinkäyttö
jos sinulla on äskettäin tehty suuri leikkaus tai vakava vamma
jos sinulla on tietyn tyyppinen korkea kolesteroli (homotsygoottinen familiaalinen hyperkolesterolemia).

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Colpradin. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Atsolisienilääkkeet (esim. itrakonatsoli, ketokonatsoli), fibraatteja (esim. gemfibrotsiili, klofibraatti), flukonatsoli, HIV-proteaasin estäjät (esim. ritonaviiri), immunosuppressantit (esim. siklosporiini), makrolidit (esim. erytromysiini), niasiinia, ei-nukleosidikäänteis estäjät (esim. delavirdiini), telitromysiinin tai vorikonatsolin koska ne voivat lisätä riskiä lihas-tai munuaisongelmia
Simetidiini tai spironolaktoni koska riski niiden sivuvaikutuksia voidaan korottaa Colpradin.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Colpradinin voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Colpradin saattaa aiheuttaa huimausta. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Colpradin varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Alkoholin juominen päivittäin tai suurina määrinä voivat lisätä riskiä maksan ongelmia Colpradin. Tarkista lääkärisi kanssa ennen alkoholin nauttimisesta käytät Colpradin.
Seuraa ruokavalion ja liikunnan ohjelma antaa sinulle teidän terveydenhuollon tarjoaja.
Kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että otat Colpradinin ennen minkään lääkärin tai hammaslääkärin, ensihoidon, tai leikkaus.
Naiset, jotka voivat tulla raskaaksi tulisi käyttää tehokasta ehkäisyä ottaen Colpradin. Tarkista lääkärisi kanssa, jos sinulla on kysyttävää syntyvyyden.
Älä ota enempää kuin suositeltu annos ilman lääkärin kanssa.
Ilmoita selittämätöntä kipua, aristusta tai heikkoutta lääkärisi kanssa heti, varsinkin jos sinulla on myös kuumetta tai yleinen kehon epämukavuutta.
Laboratoriotesteissä, kuten veren kolesterolia ja maksa-arvot, voidaan suorittaa, kun käytät Colpradin. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Colpradin tulee käyttää varoen lapsista 8 vuotta ja jotka eivät ole saavuttaneet puberteettia, turvallisuutta ja tehokkuutta näillä lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: Älä käytä Colpradin jos olet raskaana. Se voi aiheuttaa haittaa sikiölle. Vältä raskaaksi tulemista käytät sitä. Jos luulet olevasi raskaana, ota heti yhteys lääkäriin. Colpradin erittyy maitoon. Älä imetä, kun käytät Colpradin.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Päänsärky, närästys.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), muutos virtsan määrää, rintakipu, tumma virtsa, kuume, vilunväristykset, tai pysyviä kurkkukipu, flunssan kaltaiset oireet, kipua, aristusta tai heikkoutta (tai ilman kuumetta tai väsymystä), vaalea uloste, punainen, turvonnut, rakoille tai ihon hilseily, vaikea vatsakipu, näköhäiriöt, keltaisuus silmien tai ihoa.
Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Colpradin