Cosminal (Haldol) Suomessa

Osta CosminalOsta Cosminal Suomessa Apteekki netistä 24/7!

COSMINAL (HALDOL) MERKINNÄT


Cosminal käytetään skitsofrenian hoitoon. Sitä käytetään myös ohjaamaan oireita Touretten häiriö. Cosminal on antipsykoottinen aine.

COSMINAL (HALDOL) OHJEET


Käytä Cosminal kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Cosminal kanssa lasillinen vettä.
Cosminal voidaan ottaa ruuan kanssa tai ilman ruokaa.
Ottaen liikaa tätä lääkitystä voi aiheuttaa vakavia sydämen rytmihäiriöitä tai äkkikuolema. Koskaan ota enemmän kuin lääkäri on määrännyt.
Se voi kestää useita viikkoja käyttämällä tätä lääkettä ennen oireesi parantaa. Saat parhaat tulokset, pitää käyttää lääkitystä ohjeiden mukaan. Älä lopeta Cosminal yhtäkkiä, tai sinulla voisi olla epämiellyttäviä vieroitusoireita. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, miten välttää vieroitusoireita lopettamisen lääkitys.Käytä Cosminal kuin lääkärin ohjeiden mukaan.
Ottaa Cosminal kanssa lasillinen vettä.
Cosminal voidaan ottaa ruuan kanssa tai ilman ruokaa.
Ottaen liikaa tätä lääkitystä voi aiheuttaa vakavia sydämen rytmihäiriöitä tai äkkikuolema. Koskaan ota enemmän kuin lääkäri on määrännyt.
Se voi kestää useita viikkoja käyttämällä tätä lääkettä ennen oireesi parantaa. Saat parhaat tulokset, pitää käyttää lääkitystä ohjeiden mukaan. Älä lopeta Cosminal yhtäkkiä, tai sinulla voisi olla epämiellyttäviä vieroitusoireita. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, miten välttää vieroitusoireita lopettamisen lääkitys.
Jos unohdat annoksen Cosminal, käytä sitä mahdollisimman pian. Käyttää jäljellä olevat annokset päivä tasaisin väliajoin. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Cosminal.

COSMINAL (HALDOL) VARASTOINTI


Store Cosminal huoneenlämmössä, välillä 59 ja 86 ° F (15 ja 30 ° C). Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Ei saa jäätyä. Pidä Cosminal poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

COSMINAL (HALDOL) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: Haloperidol.

ÄLÄ käytä Cosminal jos:

olet allerginen jollekin vuonna Cosminal
olet koomassa, on Parkinsonin tauti, tai sinulla on vaikea keskushermoston lamaantumista
käytät dofetilidia dronedaroni H1-antagonisti (esim. astemitsoli, terfenadiini), nilotinibi, propafenoni, natriumoksibaattiannosta (GHB), tai tetrabenatsiinin.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Cosminal. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on verisairaus porfyria, alhainen veren valkosolujen tasot, elektrolyytti ongelmia (esim. alhainen veren magnesium, alhainen veren kalium), tai korkea tai matala verenpaine
jos sinulla on ollut dementia, Alzheimerin tauti, kouristukset, kilpirauhasen ongelmia tai neuroleptioireyhtymäksi (NMS)
jos sinulla on sydänvaivoja tai epäsäännöllinen syke (esim. QT-ajan pidentyminen), tai jos perheenjäsen on aiemmin ollut näitä ehtoja
jos sinulla on ollut korkea veren prolaktiinitaso tai historian tietyntyyppisten syöpien (esim. rinta-, haima, aivolisäke), tai jos olet vaarassa sairastua rintasyöpään
jos olet kuivattu, juoda alkoholia, tai jos olet säännöllisesti altistaa korkeille lämpötiloille.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Cosminal. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Tietyt rytmihäiriölääkkeet (esim. amiodaroni, disopyramidi dronedaroni flekainidia, prokainamidi, kinidiini, sotaloli), tietyt psykoosilääkkeet (esim. iloperidonin paliperidoni tsiprasidoni), arseeni, bepridiili, klorokiini, sisapridi, dofetilidi, dolasetronista domperidonia, droperidoli, gadobutroliin, H1 antagonistit (esim. astemitsoli, terfenadiini), halofantriini, estäjät (esim. lapatinibi nilotinibi), makrolidit tai ketolidien (esim. erytromysiini, telitromysiini), maprotiliini, metadoni, fentiatsiinien (esim. tioridatsiini), pimotsidi, propafenoni, tietyt kinoloneilla (esim. moksifloksasiini) tai tetrabenatsiini koska vakavan sydämen liittyviä haittavaikutuksia voidaan korottaa
Litium koska riski odottamattomia toksisia vaikutuksia, kuten heikkous, voimakas väsymys, sekavuus tai epätavallisia lihasten liikkeet, voi lisääntyä
Tramadoli koska kouristusten voidaan korottaa
Atsolisienilääkkeet (esim. itrakonatsoli), koska ne saattavat lisätä riskiä Cosminal sivuvaikutuksia
Rifampisiinin, koska se saattaa heikentää Cosminal tehokkuutta.
Karbamatsepiini koska haittavaikutukset Cosminal voidaan korottaa tai tehokkuutta Cosminal voi pienentyä
Antikoagulantteja (esim. varfariini) tai natriumoksibaattiannosta (GHB), koska niiden toiminta ja riski niiden sivuvaikutuksia voidaan korottaa Cosminal.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Cosminal voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Cosminal voivat aiheuttaa uneliaisuutta, huimausta tai näön hämärtymistä. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Cosminal varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Älä juo alkoholia tai käytä lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa uneliaisuutta (esim. uni tuet, lihas relaxers), kun käytät Cosminal, se voi lisätä niiden vaikutuksia. Kysy apteekista, jos sinulla on kysyttävää, mitkä lääkkeet voivat aiheuttaa uneliaisuutta.
Älä käytä enempää kuin suositeltu annos ilman lääkärin kanssa.
Cosminal voi aiheuttaa voit tulla palanut helpommin. Vältä aurinkoa, sunlamps tai rusketussuihkukaapit kunnes tiedät, miten reagoit Cosminal. Käytä aurinkovoidetta tai käyttää suojavaatetusta, jos sinun täytyy olla ulkona yli lyhyessä ajassa.
Älä ylikuumene kuumalla säällä tai kun ollaan aktiivisia; lämpöhalvaus saattaa esiintyä.
Kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että otat Cosminal ennen minkään lääkärin tai hammaslääkärin, ensihoidon, tai leikkaus.
NMS on mahdollisesti kuolemaan oireyhtymä, joka voi johtua Cosminal. Oireita voivat olla kuume, lihasjäykkyys, sekavuus, epänormaalit ajatukset, nopea tai epäsäännöllinen syke, ja hikoilu. Ota yhteys lääkäriisi välittömästi, jos sinulla on jokin näistä oireista.
Jotkut potilaat, jotka ottavat Cosminal voi kehittyä lihasten liikkeet että he eivät pysty hallitsemaan. Tämä on todennäköisesti tapahtuu iäkkäillä potilailla, erityisesti naisille. Mahdollisuus, että tämä tapahtuu tai että siitä tulee pysyvä on suurempi niillä, jotka ottavat Cosminal suurempina annoksina tai pitkään. Lihasten ongelmia voi ilmetä myös lyhytkestoisen pienempiä annoksia. Kerro lääkärillesi heti, jos sinulla on lihas ongelmia kädet, jalat tai kielen, kasvojen, suun tai leuan (esim. kieli törröttää, turvotusta posket, suun puckering, puremisliikkeet) ottaen Cosminal.
Diabetes potilaat - Cosminal saattaa vaikuttaa verensokeria. Tarkista verensokeri tarkasti. Kysy lääkäriltäsi ennen kuin muutat annosta diabeteksen lääke.
Cosminal voi alentaa kykyä kehosi kykyä torjua infektioita. Vältä kosketusta ihmisten kanssa, jotka ovat vilustuminen tai infektioita. Kerro lääkärillesi, jos huomaat infektion oireita, kuten kuumetta, kurkkukipua, ihottumaa tai vilunväristykset.
Cosminal voi lisätä määrää tietyn hormonin (prolaktiinin) veressä. Oireita voivat olla rintojen, jäi kuukautiset, vähentynyt seksuaalinen kyky, tai nänni vastuuvapaus. Ota heti yhteys lääkäriin, jos sinulle ilmaantuu jokin näistä oireista.
Cosminal voi harvoin aiheuttaa pitkittynyt, kivulias erektio. Tämä voisi tapahtua, vaikka et ole seksiä. Jos tätä ei hoideta heti, se voisi johtaa pysyvään seksuaalinen ongelmia, kuten impotenssi. Ota heti yhteys lääkäriin, jos näin tapahtuu.
Laboratoriotestit, mukaan lukien täydellisen verenkuvan, voidaan suorittaa, kun käytät Cosminal. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja sylissä nimitykset.
Käytä Cosminal varoen vanhukset, he voivat olla herkempiä sen vaikutuksia, erityisesti hallitsemattomat lihasten liikkeet.
Cosminal ei pidä käyttää lapsille nuorempi 3 vuotta, turvallisuutta ja tehokkuutta näillä lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: Jos tulet raskaaksi, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Cosminal kun olet raskaana. Cosminal erittyy maitoon. Älä imetä ottaen Cosminal.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Ummetus, ripuli, huimaus, uneliaisuus, suun kuivuminen, päänsärky, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, levottomuus, vatsavaivat, univaikeudet.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), näön hämärtyminen tai muut näköhäiriöt, sekavuus, virtsan tummumista, vähentynyt seksuaalinen kyky, vähentynyt virtsaaminen; puhumisvaikeudet tai nielemisvaikeuksia, kuolaaminen, rintojen, kohtuuttomat tai epätavallinen hikoilu, pyörtyminen, nopea tai epäsäännöllinen syke, kuume, vilunväristykset, tai jatkuva kurkkukipu, hallusinaatioita, mielenterveyden tai mielialan muutokset (esim. epänormaalit ajatukset, levottomuus, ahdistuneisuus, masennus); jäi kuukautiset tai muut kuukautiskierron muutokset, nänni vastuuvapaus, pitkittynyt, kivulias erektio, jäykkä tai lihasjäykkyys, kohtauksia, vaikeaa tai jatkuvaa huimausta, päänsärkyä tai oksentelua, laahustavat kävelymatkan, hallitsemattomat lihasten liikkeet (esim. aseiden, jalat, kielen, leuka, posket, vapina, nykiminen), keltaisuus ihon tai silmien.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Cosminal