Courage (Sarafem) Suomessa

Osta CourageOsta Courage Suomessa Apteekki netistä 24/7!

COURAGE (SARAFEM) MERKINNÄT


Courage käytetään hoitoon premenstrual Dysphoric häiriö (PMDD), vakava muoto premenstruaalisen syndrome.Courage on selektiivinen serotoniinin takaisinoton estäjä (SSRI). Se toimii palauttamalla tasapaino serotoniinin, luonnollinen aine aivoissa, mikä parantaa mielialaa.

COURAGE (SARAFEM) OHJEET


Käytä Courage kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Courage suun kanssa tai ilman ruokaa.
Kun Courage samaan aikaan joka päivä auttaa sinua muistamaan lääkkeen.
Edelleen otettava Courage vaikka tunnet olosi hyväksi. Älä unohda yhtään annosta.
Älä yhtäkkiä lopeta Courage ilman lääkärin kanssa. Haittavaikutuksia saattaa esiintyä. Ne voivat olla psyykkisen tai mielialan muutoksia, puutuminen tai kihelmöinti, huimaus, sekavuus, päänsärky, univaikeudet, tai epätavallinen väsymys. Sinua seurataan tarkasti, kun aloitat Courage ja aina annoksen muuttaminen tehdään.
Jos unohdat annoksen Courage, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Courage.

COURAGE (SARAFEM) VARASTOINTI


Store Courage huoneenlämmössä, välillä 59 ja 86 ° F (15 ja 30 ° C). Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Courage poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

COURAGE (SARAFEM) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: fluoksetiinihydrokloridia.

ÄLÄ käytä Courage jos:

olet allerginen jollekin vuonna Courage
käytät tai olet käyttänyt monoamiinioksidaasin (MAO) (esim. feneltsiini), selegiline tai mäkikuisma viimeisten 14 päivää
käytät fenfluramiinin johdannainen (esim. deksfenfluramiini), H1-antagonisti (esim. astemitsoli, terfenadiini), nefatsodoni, pimotsidi, serotoniinin ja noradrenaliinin takaisinoton estäjä (SNRI) (esim. venlafaksiini), toinen SSRI (esim. paroksetiini), sibutramiini, tioridatsiini, tai tryptofaania.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Courage. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinä tai perheenjäsen on ollut kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis-depressio), muut mielenterveyden tai mielialan ongelmia, itsemurha-ajatuksia tai yrittää, tai alkoholin tai päihteiden
jos sinulla on ollut kouristuksia, sydänongelmia, maksasairaus, vakavia munuaisongelmia, mahan tai suoliston verenvuoto, diabetes, tai aineenvaihdunta ongelmia
jos olet kuivattu, on alhainen veren natriumpitoisuus tai alkoholia
jos sinun tulee ottaa sähköhoidon (ECT).

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Courage. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Anorexiants (esim. fentermiini) fenfluramiinin johdannaiset (esim. deksfenfluramiini), linetsolidi, MAO-estäjät (esim. feneltsiini), metoklopramidi, nefatsodoni, selegiline, serotoniinin 5-HT 1-reseptorin agonistit (esim. sumatriptaani), sibutramiini, SNRI (esim. venlafaksiini) , mäkikuisma, tratsodonista tai tryptofaanin koska vakavia sivuvaikutuksia, kuten reaktio, joka saattaa olla kuume, lihasjäykkyys, verenpaineen muutokset, henkisen tilan muutokset, sekavuus, ärtyneisyys, levottomuus, delirium, tai kooma, voi ilmetä
Antikoagulantteja (esim. varfariini), aspiriinia tai tulehduskipulääkkeitä (NSAID) (esim. ibuprofeeni), koska verenvuotoriskiä, ​​mukaan lukien mahaverenvuoto voidaan korottaa
Diureetit (esim. furosemidi, hydroklooritiatsidi), koska riski alhainen veren natriumpitoisuus voidaan korottaa
Tramadoli koska kouristusten voidaan korottaa
Cyclobenzaprine tai H1 antagonistit (esim. astemitsoli, terfenadiini), koska vakavia sydänoireita, kuten epäsäännöllinen syke, voi esiintyä
HIV-proteaasin estäjät (esim. ritonaviiri), koska ne saattavat lisätä riskiä Courage sivuvaikutuksia
Syproheptadiini, koska se voi vähentää Courage tehokkuutta
Aripipratsoliannoksesta bentsodiatsepiinit (esim. alpratsolaami), beetasalpaajat (esim. propranololi), karbamatsepiini, klotsapiini, dekstrometorfaani, digoksiinin, flekainidia, haloperidoli, hydantoiinit (esim. fenytoiini), litium, noradrenaliinin takaisinoton estäjien (esim. atomoxetine), fenotiatsiinit ( esim. klooripromatsiini, tioridatsiini), pimotsidi, propafenoni, risperidoni, trisykliset masennuslääkkeet (esim. amitriptyliini), tai vinblastiinia koska riski niiden sivuvaikutuksia voidaan korottaa Courage.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Courage voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.
Tärkeät turvaohjeet:

Courage voi aiheuttaa uneliaisuutta tai huimausta. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Ottaa Courage varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Tarkista lääkärisi kanssa ennen kuin juot alkoholia tai käyttää lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa uneliaisuutta (esim. uni tuet, lihas relaxers), kun käytät Courage, se voi lisätä niiden vaikutuksia. Kysy apteekista, jos sinulla on kysyttävää, mitkä lääkkeet voivat aiheuttaa uneliaisuutta.
Useita viikkoja voi kulkea ennen oireiden parantamiseksi. Älä ota enempää kuin suositeltu annos, muuttaa annosta tai ryhtyä Courage pidempään kuin on määrätty ilman lääkärin kanssa.
Lapset ja nuoret, jotka ottavat Courage voi olla lisääntynyt riski itsemurha-ajatuksia tai toimia. Aikuiset voivat myös vaikuttaa. Riski voi olla suurempi potilailla, joilla on ollut itsemurha-ajatuksia tai toimia aiemmin. Riski voi olla myös suurempi potilailla, joilla on ollut kaksisuuntainen (maanis-depressiivinen) sairauteen tai jos heidän perheenjäsenensä se on ollut. Katso potilailla, jotka ottavat Courage tiiviisti. Ota heti yhteys lääkäriisi, jos uusia, huonontuneen tai äkillinen oireita, kuten masentuneisuutta, ahdistunut, levoton tai ärtyisä käyttäytymisestä; paniikkikohtauksia, tai mitään epätavallista muutoksia mielialan tai käyttäytymisen esiintyä. Ota heti yhteys lääkäriin, jos merkkejä itsemurha-ajatukset tai toiminnot tapahtuvat.
Diabetes potilaat - Courage saattaa vaikuttaa verensokeria. Tarkista verensokeri tarkasti. Kysy lääkäriltäsi ennen kuin muutat annosta diabeteksen lääke.
Serotoniini-oireyhtymä on mahdollisesti kuolemaan oireyhtymä, joka voi aiheuttaa Courage. Sinun riski saattaa olla suurempi, jos käytät Courage tiettyjen muiden lääkkeiden kanssa (esim. MAO: n estäjät, SSRI "triptans"). Oireita voivat olla agitaatio, kooma, sekavuus, hikoilu, nopea tai epäsäännöllinen syke, kuume, hallusinaatiot, pahoinvointi, oksentelu tai ripuli, vapina. Ota yhteys lääkäriisi välittömästi, jos sinulla on jokin näistä oireista.
Neuroleptioireyhtymäksi (NMS) on mahdollisesti kuolemaan oireyhtymä, joka voi johtua Courage. Oireita voivat olla kuume, lihasjäykkyys, sekavuus, epänormaalit ajatukset, nopea tai epäsäännöllinen syke, ja hikoilu. Ota yhteys lääkäriisi välittömästi, jos sinulla on jokin näistä oireista.
Jos lääkäri käskee sinua lopettamaan Courage, sinun täytyy odottaa useita viikkoja ennen kuin alkaa käyttämään tiettyjä muita lääkkeitä (esim. MAO: n estäjät, nefatsodoni, tioridatsiini). Kysy lääkäriltäsi, kun pitäisi alkaa ottaa uusia lääkkeitä, kun olet lopettanut Courage.
Courage voi harvoin aiheuttaa pitkittynyt, kivulias erektio. Tämä voisi tapahtua, vaikka et ole seksiä. Jos tätä ei hoideta heti, se voisi johtaa pysyvään seksuaalinen ongelmia, kuten impotenssi. Ota heti yhteys lääkäriin, jos näin tapahtuu.
Courage sisältää joitakin samoja ainesosia kuin Prozac, lääke, jota käytetään masennuksen ja muiden mielenterveyden ongelmia, ja Symbyax, lääke, jota käytetään masennuksen hoitoon potilailla, joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö. Älä ota Courage jos käytät myös Prozac tai Symbyax. Keskustele kysyttävää tai huolenaiheita lääkärisi kanssa.
Käytä Courage varoen vanhukset, he voivat olla herkempiä sen vaikutuksia, erityisesti alhainen veren natriumpitoisuus.
Varovaisuutta on käytettäessä Courage lapsilla, he voivat olla herkempiä sen vaikutuksia, erityisesti kohonnut itsemurha-ajatuksia tai toimia.
Courage tulee käyttää varoen lasten turvallisuutta ja tehoa lapsilla ei ole vahvistettu.
Courage voi aiheuttaa painon muutoksia. Lapset ja nuoret saattavat tarvita säännöllistä painon ja kasvun varalta kun he ottavat Courage.
Raskaus ja imetys: Courage voi vahingoittaa sikiötä, jos sitä käytetään viimeksi kuluneiden 3 kuukauden aikana. Jos tulet raskaaksi, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Courage kun olet raskaana. Courage erittyy maitoon. Älä imetä, kun käytät Courage.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Ahdistuneisuus, vähentynyt seksuaalinen halu tai kyky, ripuli, huimaus, uneliaisuus, suun kuivuminen, flunssan kaltaiset oireet (esim. kuume, vilunväristykset, lihaskivut), lisääntynyt hikoilu, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, hermostuneisuus, nenän vuotaminen, kurkkukipu, vatsan järkyttynyt, univaikeudet; heikkous.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen, epätavallinen käheys), outoa käyttäytymistä, mustia tai verisiä ulosteita, rintakipu, sekavuus, keskittymiskyvyn heikkeneminen; vähentynyt koordinointi; liioiteltuja refleksit, liiallinen hikoilu, pyörtyminen, nopea tai epäsäännöllinen syke, kuume, vilunväristykset, tai kurkkukipu, hallusinaatiot, kasvoi nälkä, jano, tai virtsaaminen, yhteisiä tai ranteen särkyjä tai kipuja, muistin menetys, uusi tai paheneva levottomuus, paniikkia hyökkäyksiä, aggressiivisuus, impulsiivisuus, ärtyneisyys, vihamielisyys, liioiteltu tunne hyvinvointiin, levottomuutta tai kyvyttömyys istua paikallaan, jatkuvaa tai vaikeaa korvien soiminen, jatkuva, kivulias erektio, punainen, turvonnut, rakoille tai ihon hilseily, kohtauksia; vaikeaa tai jatkuvaa ahdistusta, univaikeudet, tai heikkous, vaikea tai jatkuva pahoinvointi, oksentelu, ripuli tai päänsärky; merkittävä laihtuminen, vatsakipu, itsetuhoajatuksia tai yritykset, vapina, epätavallinen mustelmia tai verenvuotoa, epätavallinen käheyttä, epätavallinen tai vakava mielenterveyden tai mielialan muutokset, epätavallinen turvotusta, epätavallinen heikkous, näköhäiriöt, paheneminen masennus.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Courage