Crixivan (Indinavir) Suomessa

Osta CrixivanOsta Crixivan Suomessa Apteekki netistä 24/7!

CRIXIVAN (INDINAVIR) MERKINNÄT


Crixivan on viruslääkkeitä ryhmässä HIV-lääkkeiden, proteaasin (PRO-tee-ayz) estäjät. Crixivan estää ihmisen immuunikatovirus (HIV) soluja kertomalla elimistössä. Sitä käytetään HIV, joka aiheuttaa immuunikato (AIDS). Crixivan ei paranna HIV tai AIDS.

CRIXIVAN (INDINAVIR) OHJEET


Ottaa indinaviiri juuri sellaisena kuin se oli määrätty sinulle. Älä ota lääkettä suurempia määriä, tai ottaa sen pidempään kuin suositeltu lääkäri. Noudata resepti-etiketissä.

Tämä lääkitys tulee potilaan ohjeet turvallisen ja tehokkaan käytön. Seuraa näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysyttävää.
Ottaa indinaviiriannoksen lasillinen (8 unssia) vettä tai rasvatonta maitoa. Voit myös juoda mehua, kahvia tai teetä tällä lääkkeellä. Juo vähintään 6 lasillista vettä päivässä estää munuaiskiviä, kun olet indinaviiri. Indinaviiria tulee ottaa tyhjään vatsaan, ainakin 1 tunti ennen ateriaa tai 2 tuntia aterian jälkeen.

Jos haluat ottaa lääkkeitään ruoka, syödä vain kevyt ateria, kuten kuivaa paahtoleipää hyytelön tai maissihiutaleista rasvatonta maitoa ja sokeria. Älä syö rasvaisen aterian.

On tärkeää käyttää Indinaviirin säännöllisesti saada eniten hyötyä. Uusi reseptisi ennen kuin loppuu lääketieteen kokonaan.

Voit olla varma, että tämä lääkitys auttaa ehdon, veren täytyy testata säännöllisesti. Maksan toiminta voi myös tarvitse testata. Älä jää aikataulun käyntejä lääkärille.

HIV / AIDS hoidetaan yleensä yhdistelmä eri lääkkeitä. Parhaiten hoitoon kunnossa, käytä kaikkia lääkkeitä ohjeiden lääkäri. Muista lukea lääkitys opas tai potilaan ohjeita jokaisen oman elämäntapaan. Älä muuta annosta tai lääkitystä aikataulun ilman neuvoa lääkäriltä. Jokainen henkilö, jolla on HIV tai AIDS olisi pysyttävä edelleen hoidossa lääkärin.

Ota unohtunut annos heti kun muistat ja ota seuraava annos tavanomaiseen aikaan. Jos olet yli 2 tuntia myöhässä otat indinaviiri, jätä unohtunut annos väliin ja ota seuraava ajoitettu annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat annos.

Annostus

Tavallinen aikuisen annos HIV-infektiota
800 mg suun kautta joka 8. tunti tai indinaviiri 800 mg ja ritonaviiria 100 mg: sta 200 mg suun kautta 12 tunnin välein.


Tavallinen aikuisten annos Nonoccupational Exposure
800 mg suun kautta joka 8. tunti tai indinaviiri 800 mg ja ritonaviiria 100 mg: sta 200 mg suun kautta 12 tunnin välein.
Kesto: ennaltaehkäisy tulee aloittaa mahdollisimman pian, viimeistään 72 tunnin kuluessa altistumisesta, ja jatkui 28 päivää.
Indinaviiri ja ritonaviirin plus 2 NRTI on yksi vaihtoehto hoito suositellaan nonoccupational altistuksenjälkeiseen HIV ennaltaehkäisyyn.


Tavallinen aikuisen annos työperäisen altistuksen
800 mg suun kautta 8 tunnin välein 800 mg suun kautta joka 8. tunti plus lamivudiinihoitoa tsidovudiinin,
tai indinaviiri 800 mg ja ritonaviiria 100 mg: sta 200 mg suun kautta 12 tunnin välein ja lamivudiinia-tsidovudiinin.
Kesto: Hoito aloitetaan viipymättä, mieluiten 1-2 tuntia altistuksenjälkeiseen. Tarkka kesto hoidon saattavat vaihdella toimielimen protokollaa.

Maksa annosten muuttamista
Lievä tai kohtalainen maksan vajaatoiminta: 600 mg suun kautta 8 tunnin välein.


Annoksen mukauttaminen
Keventäminen annosta 600 mg 8 tunnin välein, jos delavirdiini, itrakonatsoli, ketokonatsoli annetaan samanaikaisesti. Suurentaa annoksen 1000 mg 8 tunnin välein, jos rifabutiinia käytetään samanaikaisesti, ja vähentää Rifabutiiniannoksen puoleen.
Varotoimet

Tiukkaa noudattamista määrätty annos on olennaista. Potilaiden ei tule muuttaa annosta tai hoito keskeytetään kuulematta lääkäri.

Riittävän nesteytyksen (1,5 litraa / vrk) on ratkaisevan tärkeää hoidon aikana vähentää munuaiskivien. Lyhyen keskeytyksen (yleensä 1-3 päivää) tai täydellinen lopettaminen voi olla tarpeen, jos munuaiskivet tapahtuu.

Keskeytä indinaviiri jos hemolyyttinen anemia tapahtuu. Harkitse lopettamisen jos vakava leukocyturia kehittyy.

CRIXIVAN (INDINAVIR) VARASTOINTI


Säilytä indinaviiriannoksille huoneenlämmössä päässä lämmön ja kosteuden. Pidä kapselit alkuperäisessä säiliössä, sekä paketti kosteutta sitovia säilöntäaine mukana indinaviirin kapselia.

Älä ota tätä lääkettä, jos olet allerginen indinaviiriresistenssin.
Älä ota indinaviiriannoksen amiodaroni (Cordarone, Pacerone), sisapridi (Propulsid), pimotsidi (Orap), alpratsolaami (Xanax), midatsolaami (Versed), triatsolaami (Halcion) tai ergot lääkkeet, kuten ergotamiini (Ergomar, Cafergot), dihydroergotamiini (DHE 45, Migranal nenäsumute), ergonoviini (Ergotrate), tai metyyliergonoviini (metergiini). Nämä lääkkeet voivat aiheuttaa hengenvaarallisia haittavaikutuksia, jos käytät niitä, kun käytät indinaviiri.

Ennen indinaviiri, kerro lääkärillesi, jos olet allerginen jollekin lääkkeitä, tai jos sinulla on:

maksasairaus;
munuaissairaus tai
ollut munuaiskiviä;
diabetes;
verenvuoto kuten hemofilia tai
korkea kolesteroli tai triglyseridit.

Jos sinulla on jokin näistä sairauksista, saatat tarvita annoksen muuttamista tai erityisiä testejä turvallisesti ottaa indinaviiri.
FDA raskauden luokan C. Tämä lääkitys voi olla haitallista sikiölle. Kerro lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta hoidon aikana. HIV voidaan siirtää vauvan, jos äiti ei ole kunnolla käsitelty raskauden aikana. Ottaa kaikki HIV-lääkkeet suunnattu ohjata infektio, kun olet raskaana.

Nimesi ehkä listattu viruslääkkeiden raskauden rekisterin kun aloitat lääkityksen.
Sinun ei pitäisi imettää, kun käytät indinaviiri. Naiset, joilla on HIV tai AIDS ei pitäisi imettää ollenkaan. Vaikka vauva on syntynyt ilman HIV, voit silti siirtää virus tartu lapseen äidinmaidossa.

Hakeudu ensiapuun, jos sinulla on jokin näistä merkeistä allergisen reaktion: rakenteiden; hengitysvaikeuksia, kasvojen, huulten, kielen tai kurkun. Lopeta indinaviiri ja soita lääkärillesi heti, jos sinulla on jokin näistä vakavista haittavaikutuksista:

kuume, kurkkukipu ja päänsärky vakava rakkuloita, kuorinta, ja punainen ihottuma;
vaalea tai kellastunut iho, tumma virtsa, kuume, sekavuus tai heikkous;
lisääntynyt virtsaaminen tai Extreme jano;
kylkikipua tai alaselän, verivirtsaisuus;
helposti mustelmia tai verenvuotoja;
merkkejä uuden infektion, kuten kuume tai vilunväristykset, yskä tai flunssa oireita; tai
pahoinvointi, vatsakipu, alhainen kuume, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien).

Vähemmän vakavia haittavaikutuksia voivat olla:

lievä pahoinvointi, oksentelu, ripuli, vatsan turvotusta;
puutuminen tai pistely, varsinkin noin suussa;
väsynyt tunne;
päänsärky, mielialan muutokset, tai
muutokset muoto tai sijainti rasvaa (erityisesti kädet, jalat, kasvot, kaula, rinnat, ja vyötärö).

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Kerro lääkärille kaikista epätavallisista tai kiusallinen sivuvaikutus.

Osta Crixivan