Kabergolin (Dostinex) Suomessa

Osta KabergolinOsta Kabergolin Suomessa Apteekki netistä 24/7!

KABERGOLIN (DOSTINEX) MERKINNÄT


Kabergolin käytetään hoidettaessa häiriöitä, joihin liittyy korkea prolaktiinihormoni, johtuen joko kasvaimia aivolisäkkeen tai tuntemattomista syistä. Kabergolin on dopamiinireseptoriagonisti. Se toimii estämällä prolaktiinin eritystä aivolisäkkeestä.

KABERGOLIN (DOSTINEX) OHJEET


Käytä Kabergolin kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Kabergolin suun kanssa tai ilman ruokaa.
Se voi olla hyödyllistä merkitä kalenteriin joka päivä sinulla on tarkoitus ottaa Kabergolin.
Jos unohdat annoksen Kabergolin, ota heti yhteys lääkäriin.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Kabergolin.

KABERGOLIN (DOSTINEX) VARASTOINTI


Store Kabergolin huoneenlämmössä, välillä 68 ja 77 astetta F (20 ja 25 astetta C), tiiviisti suljetussa astiassa. Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Kabergolin poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

KABERGOLIN (DOSTINEX) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: Cabergoline.

ÄLÄ käytä Kabergolin jos:

olet allerginen jollekin ainesosa Kabergolin tai torajyväjohdosten (esim. ergotamiini)
olet hallitsematon korkea verenpaine
jos sinulla on ollut tiettyjen fibroottisten (arpia) sairaudet (esim. keuhko, sydän, munuaiset)
käytät butyrofenoni (esim. haloperidoli), metoklopramidin fenotiatsiini (esim. klooripromatsiini), tai tioksanteeni (esim. tiotikseeni).

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Kabergolin. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on maksasairaus tai korkea verenpaine, tai jos käytät lääkettä, joka voi alentaa verenpainetta
jos sinulla on tiettyjä vakavia ongelmia aiheuttaa raskauden (esim. korkea verenpaine, kouristukset).

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Kabergolin. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Makrolidit (esim. klaritromysiini), koska ne saattavat lisätä riskiä Kabergolin sivuvaikutuksia
Butyrofenonit (esim. haloperidoli), metoklopramidi, fentiatsiinien (esim. klooripromatsiini), tai tioksanteenien (esim. tiotikseeni) koska ne heikentävät Kabergolin tehokkuutta.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Kabergolin voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Kabergolin voi aiheuttaa uneliaisuutta tai huimausta. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Kabergolin varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Kabergolin saattaa aiheuttaa huimausta, pyörrytystä tai pyörtyminen, alkoholi, kuuma sää, liikunta, tai kuumetta voi lisätä näitä vaikutuksia. Estää heitä istumaan tai seisomaan hitaasti, varsinkin aamulla. Istu tai asettua makuulle ensimmäinen merkki johonkin näistä vaikutuksista.
Joillakin potilailla Kabergolin ovat kehittäneet tiettyjä käyttäytymisen muutoksia (esim. lisääntynyt uhkapeleihin tai seksuaaliset halunsa). Nämä vaikutukset häviävät yleensä, kun hoidon Kabergolin lopetetaan. Ota heti yhteys lääkäriin, jos huomaat epätavallisia muutoksia käyttäytymisessä.
Jos luulet olevasi raskaana, keskustele lääkärisi kanssa niin, että raskaustesti voidaan järjestää.
Laboratoriotesteissä, myös sydämen toimintaa, voidaan suorittaa, kun käytät Kabergolin. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Kabergolin tulee käyttää varoen lasten turvallisuutta ja tehoa lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: Jos tulet raskaaksi, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Kabergolin kun olet raskaana. Ei tiedetä, jos Kabergolin erittyy maitoon. Älä imetä ottaen Kabergolin.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Ummetus, huimaus, päänsärky, ruoansulatushäiriöt, pahoinvointi, väsymys tai heikkous, oksentelu.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), käyttäytymisen muutokset (esim. aggressiivisuus, lisääntynyt uhkapeleihin tai seksuaaliset halunsa), rintakipu, sekavuus; yskä, masennus, pyörtyminen, hallusinaatiot, epäsäännöllinen syke, mielialan tai psyykkisiä muutoksia, hengenahdistus, äkillinen selittämätön painonnousu, käsien tai jalkojen; näköhäiriöt.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Kabergolin