Karile (Pamelor) Suomessa

Osta KarileOsta Karile Suomessa Apteekki netistä 24/7!

KARILE (PAMELOR) MERKINNÄT


Karile (Nortriptyline) on ryhmä huumeita kutsutaan trisyklisiä masennuslääkkeitä. Nortriptyline vaikuttaa kemikaalien aivot, jotka voivat tulla epätasapainoinen.

Nortriptyline hoidetaan masennuksen oireita.

Nortriptyline voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin ei ole mainittu tässä lääkitys oppaan.

KARILE (PAMELOR) OHJEET


Ottamaan lääkkeensä juuri sellaisena kuin se oli määrätty sinulle. Älä ota lääkettä suurempia määriä, tai ottaa sen pidempään kuin suositeltu lääkäri. Lääkäri voi joskus muuttaa annosta varmista, että saat parhaat tulokset tätä lääkitystä. Noudata resepti-etiketissä.

Jos tarvitset jonkin tyyppinen leikkaus, kerro kirurgi etukäteen, että käytät nortriptyline. Saatat joutua lopettamaan lääkettä jonkin aikaa.
Älä lopeta nortriptyline keskustelematta ensin lääkärisi kanssa. Saatat joutua käyttämään vähemmän ja vähemmän ennen kuin lopetat lääkityksen kokonaan. Pysähtymättä tämän lääkityksen yhtäkkiä voi aiheuttaa voit olla epämiellyttäviä sivuvaikutuksia. Se voi kestää muutaman viikon lääkkeen käyttämisen ennen oireesi parantaa. Saat parhaat tulokset, pitää käyttää lääkitystä ohjeiden mukaan. Keskustele lääkärisi kanssa, jos oireesi eivät paranna hoidon aikana nortriptyline.

Annostus

Ota lääkettä lääkärin määräämän.

Jos unohdat annoksen Karile, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla. Jos otat 1 annos päivässä nukkumaan mennessä, älä ota unohtunutta annosta seuraavana aamuna.

KARILE (PAMELOR) VARASTOINTI


Store Karile välillä 59 ja 77 astetta F (15 ja 25 astetta C). Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Karile poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

KARILE (PAMELOR) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: NortriptylineÄlä käytä tätä lääkettä, jos olet allerginen nortriptyliini, tai jos sinulla on äskettäin ollut sydänkohtaus. Älä käytä nortriptyline jos olet käyttänyt MAO-estäjän kuten isokarboksatsidi (Marplan) feneltsiinin (Nardil) rasagiliinilla (Azilect), selegiliini (Eldepryl, Emsam), tai tranyylisypromiini (Parnate) viimeisen 14 päivän aikana. Vakava, hengenvaarallisia haittavaikutuksia voi ilmetä, jos otat nortriptyline ennen MAO-estäjä on selvitetty kehosta.

Ennen Karile, kerro lääkärillesi, jos olet allerginen jollekin lääkkeitä, tai jos sinulla on:

sydänsairaus;

historia sydänkohtaus, aivohalvaus, tai kouristuksia;

kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis-depressio);

skitsofrenia tai muu psyykkinen sairaus;

diabetes (nortriptyliini voivat nostaa tai laskea verensokeria);

kilpirauhasen liikatoimintaa;

glaukooma; tai

virtsaamisongelmat.

Jos sinulla on jokin näistä sairauksista, saatat tarvita annoksen muuttamista tai erityisiä testejä turvallisesti ottaa nortriptyline.

Saatat olla itsemurha-ajatuksia, kun aloitat ottaen masennuslääke, varsinkin jos olet alle 24-vuotias. Kerro lääkärillesi, jos olet pahenevat masennus tai itsemurha-ajatuksia muutamien ensimmäisten viikkojen hoidon, tai aina, kun annosta muutetaan.

Perheesi tai huoltajasi tulee myös olla varuillaan muutoksia mielentilaan tai oireita. Lääkärin tulee tarkistaa sinua säännöllisesti vierailuja ainakin ensimmäisten 12 viikon hoidon.
Tämä lääkitys voi olla haitallista sikiölle. Kerro lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta hoidon aikana. Ei tiedetä, onko nortriptyline äidinmaitoon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Älä käytä tätä lääkettä kertomatta lääkärillesi, jos imetät lasta.

Vanhemmat ihmiset saattavat olla todennäköisemmin sivuvaikutuksia tätä lääkitystä.
Älä anna tätä lääkettä alle 18-vuotiaille ilman lääkärin määräyksestä.

Tärkeät turvaohjeet:

Älä juo alkoholia. Se voi aiheuttaa vaarallisia sivuvaikutuksia, kun yhdessä nortriptyline.

Vältä muita lääkkeitä, jotka nukuttaa sinua (kuten kylmä lääketieteen, kipulääkitys, lihas relaxers, lääke kohtauksia tai muita masennuslääkkeitä). Ne voivat lisätä uneliaisuutta aiheuttamia nortriptyline.

Greippi ja greippimehu saattavat vuorovaikutuksessa nortriptyline. Keskustele käyttöä greipin tuotteiden lääkärin kanssa ennen kuin lisäämällä tai vähentämällä määrä greippi tuotteita omassa ruokavaliossa.
Nortriptyline voi aiheuttaa sivuvaikutuksia, joka voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos ajaa tai tehdä mitään, joka vaatii sinua olla hereillä ja valppaana. Vältä altistumista auringonvalolle tai keinotekoiselle UV-valolle (valohoitolampuille ja solarium). Nortriptyline voi ihosi herkempiä auringonvalolle ja auringon voi aiheuttaa. Käytä aurinkovoidetta (vähintään SPF 15) ja käytettävä suojavaatteita, jos sinun täytyy olla auringossa.

Hakeudu ensiapuun, jos sinulla on jokin näistä merkeistä allergisen reaktion: rakenteiden; hengitysvaikeuksia, kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Soita lääkärillesi heti, jos sinulla on uusia tai pahenevia oireita, kuten: mielialan tai käyttäytymisen muutoksia, ahdistuneisuutta, paniikkikohtauksia, univaikeudet, tai jos tunnet impulsiivinen, ärtynyt, levoton, vihamielinen, aggressiivinen, levoton, hyperaktiivinen (henkisesti tai fyysisesti ), enemmän masentunut tai on ajatuksia itsemurhasta tai vahingoittaa itseäsi.
Soita lääkärillesi heti, jos sinulla on jokin näistä vakavista haittavaikutuksista:

nopea, jytinä, tai epätasainen syke;

rintakipua tai raskas tunne, kipu leviää käteen tai olkapäähän, pahoinvointi, hikoilu, yleinen sairauden tunne;

äkillinen tunnottomuus tai heikkous, erityisesti yhdellä puolella kehoa;

äkillinen päänsärky, sekavuus, näön, puheen tai tasapainon;

sekavuus, aistiharhat, tai takavarikko (kouristukset);

helposti mustelmia tai verenvuotoja, epätavallinen heikkous;

levoton lihasten liikkeet silmiin, kielen, leuan, tai kaulan;

vapina;

Extreme jano ja päänsärky, pahoinvointi, oksentelu ja heikkous;

pyörrytys tai pyörtyminen, tai

virtsaamisen tavanomaista vähemmän tai ei ollenkaan.

Vähemmän vakavia haittavaikutuksia voivat olla:

pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu, ruokahalun menetys;

ummetus tai ripuli;

painon muutokset;

suun kuivuminen, epämiellyttävä maku;

heikkous, koordinoinnin puute;

tunnottomuus tai kihelmöintiä;

näön hämärtyminen, päänsärky, korvien soiminen;

lievä ihottuma;

rintojen turvotus (miehillä tai naisilla), tai

lisääntynyt hikoilu.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Kerro lääkärille kaikista epätavallisista tai kiusallinen sivuvaikutus.

Osta Karile