Kentera (Oxytrol) Suomessa

Osta KenteraOsta Kentera Suomessa Apteekki netistä 24/7!

KENTERA (OXYTROL) MERKINNÄT


Kentera (oksibutyniini) vähentää lihaskouristuksia virtsarakon ja virtsateiden.

Kentera transdermaalisten iholaastaria hoidetaan yliaktiivisen rakon oireita, kuten usein tai kiireellisiä virtsaaminen, inkontinenssi (virtsankarkailu), ja lisääntynyt virtsaamistarve öisin.

Kentera voidaan käyttää myös tarkoituksiin ei ole mainittu tässä lääkitys oppaan.

KENTERA (OXYTROL) OHJEET


Käytä Kentera juuri sen verran kuin lääkärisi ohjeen mukaan. Älä käytä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositellut. Noudata resepti-etiketissä.

Kentera mukana potilaan ohjeet turvallisen ja tehokkaan käytön. Seuraa näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysyttävää.

Voit käyttää Kentera laastari, avaa sinetöity pussi ja poista suojakalvon. Levitä depotlaastari puhtaalle ja kuivalle vatsaan, lonkkaan tai pakaraan. Vältä iho on rasvainen, ärtynyt tai vaurioitunut. Vältä laastarin iholle alue, joka hankaa vyötärönauha tai tiukat vaatteet.

Paina Kentera laastari iholle ja paina sitä lujasti alaspäin sormilla. Varmistaaksesi, että laastari on tiivis reunoilla. Asianmukaisesti sovellettuna Laastari tulee pysyä uidessa tai uiminen.

Jätä Kentera laastari paikalleen ja käyttää sitä 3-4 päivää. Sinun pitäisi vaihtaa laastarin kahdesti viikossa. Aina kun uusi laastari, valitse eri ihon alueella vatsaan, lonkkaan tai pakaraan. Älä laastarin samaan ihon kahdesti viikon kuluessa.

Yritä vaihtaa Kentera laastari samat kaksi päivää viikossa (kuten joka sunnuntai ja keskiviikko). On painettu kalenteri pakkauksessa lääkitys auttaa sinua luomaan vakaan patch muuttuvassa aikataulu.

Jos laastari irtoaa, yritä kiinni sen takaisin. Jos se ei pysy päällä, vaihda se uuteen ja käyttää sitä kunnes seuraavan tavanomaisen patch-vaihtopäivä. Älä muuta aikataulua, vaikka uusi laastari tilalle yksi, joka on pudonnut.

Poistamisen jälkeen Kentera laastari, taita se kahtia niin se pysyy koossa ja heittää sen pois sellaiseen paikkaan, jossa lapset tai kotieläimet eivät pääse sitä.

Käytä vauvaöljyä tai miedolla saippualla ja vedellä sulatejäämät joka pysyy iholla. Vältä kovia saippuat, alkoholi, kynsilakan poistoaine, tai muita liuottimia, jotka voivat ärsyttää ihoa.

Kentera laastari voi polttaa ihoa jos käytät laastari aikana MRI (magneettikuvaus). Poista laastari ennen tällaisen testin. Pidä Kentera laastari sinetöidyssä pussissa, kunnes olet valmis käyttämään sitä.

Annostus

Aikuiset: Tavallinen annos on 5 mg kaksi tai kolme kertaa päivässä. Tämä voidaan nostaa enintään 5 mg neljästi päivässä saada kliinisen vasteen aikaansaamiseksi, että haittavaikutuksia siedetään.

Iäkkäät (myös huonokuntoisten vanhusten): eliminaation puoliintumisaika on suurempi vanhuksilla. Näin ollen, annos 2,5 mg kahdesti päivässä, erityisesti jos potilas on hauras, on todennäköisesti riittävä. Tämä annos voidaan nostaa ylöspäin 5mg kaksi kertaa päivässä saadakseen kliinisen vasteen aikaansaamiseksi haittavaikutukset ovat hyvin siedettyjä.

Lapset (alle 5-vuotiaat): Ei suositella.

Lapset (yli 5-vuotiaat): Neurogeeninen virtsarakon epävakaus: tavanomainen annos on 2,5 mg kahdesti päivässä. Tämä annos voidaan nostaa ylöspäin 5mg kaksi tai kolme kertaa päivässä saada kliinisen vasteen aikaansaamiseksi haittavaikutukset ovat hyvin siedettyjä. Yökastelu: Tavallinen annos on 2,5 mg kahdesti päivässä. Tämä annos voidaan nostaa ylöspäin 5mg kaksi tai kolme kertaa päivässä saada kliinisen vasteen aikaansaamiseksi haittavaikutuksia siedetään. Viimeinen annos annetaan ennen nukkumaanmenoa.

KENTERA (OXYTROL) VARASTOINTI


Säilytettäväksi huoneenlämmössä tiukasti suljetussa astiassa, lämmöltä ja valolta.

KENTERA (OXYTROL) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: Oxybutynin

Älä käytä Kentera jos olet allerginen oksibutyniinille, tai jos sinulla on:

hoitamaton tai kontrolloimaton glaukooma;

tukos suolistossasi (vatsassa ja suolistossa), tai

jos olet laskenut virtsaaminen tai pysty virtsaamaan.

Varmista, että voit turvallisesti käyttää Kentera, kerro lääkärillesi, jos sinulla on jokin seuraavista sairauksista:

glaukooma;

maksasairaus;

munuaissairaus;

myasthenia gravis;

laajentuneen eturauhasen;

suolistosairaus, kuten haavainen paksusuolen tulehdus, tai

vatsasairaus kuten refluksitauti (GERD) tai hidas ruoansulatus.

FDA raskauden luokan B. Kentera ei odoteta olevan haitallista sikiölle. Kerro lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta hoidon aikana. Ei tiedetä, onko oksibutyniiniä äidinmaitoon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Älä käytä Kentera kertomatta lääkärillesi, jos imetät lasta.

Tärkeät turvaohjeet:

Ennen kuin käytät Kentera, kerro lääkärillesi, jos käytät säännöllisesti muita lääkkeitä, jotka nukuttaa sinua (kuten kylmä tai allergia lääkettä, rauhoittavien lääkkeiden, huumausaineiden kipua lääketieteen, unilääkkeitä, lihas relaxers ja lääketieteen kohtauksia, masennus tai ahdistuneisuus). Ne voivat lisätä uneliaisuutta aiheuttamia oksibutyniinia.

Kerro lääkärillesi kaikista muista lääkkeistä käytät, erityisesti:

atropiini (Donnatal, ja muut);

belladonna;

dicyclomine (Bentyl);

glykopyrrolaattia (Robinul);

Hyoskyamiini (Anaspaz, Cystospaz, Levsin ja muut);

mepenzolate (Cantil);

metanteliini (Provocholine);

metskopolamiini (Pamine);

propanteliini (Pro-Banthine);

skopolamiini (Transderm-Scop);

antibiootti kuten klaritromysiini (Biaxin), dalfopristiinin / kinupristiini (Synercid), erytromysiini (EES, EryPed, Ery-välilehti, Erythrocin, Pediazole) tai telitromysiini (Ketek), tai

sienilääkevalmiste kuten itrakonatsoli (Sporanox), ketokonatsoli (Extina, Ketozole, Nizoral, Xolegal), mikonatsoli (Oravig), tai vorikonatsolin (VFEND).

Tämä lista ei ole täydellinen ja muut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Kentera. Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä käytät. Tämä sisältää reseptiä, over-the-counter, vitamiini, ja kasviperäisiä tuotteita. Älä aloita uusi lääkityksen ilman kertoo lääkäriltä.

Hakeudu ensiapuun, jos sinulla on jokin näistä merkeistä allergisen reaktion Kentera: nokkosihottuma, hengitysvaikeuksia, kasvojen, huulten, kielen tai kurkun. Lopeta Kentera ja soita lääkärillesi heti jos sinulla on vakava sivuvaikutus kuten:

kuume ja kuuma, kuiva iho;

epätasainen syke;

kipua tai kirvelyä virtsatessa;

virtsaamisen tavanomaista vähemmän tai ei ollenkaan, tai

voimakasta kutinaa, kirvelyä tai rakkuloita, että ei selvittää muutaman tunnin kuluessa poistamaan ihon laastari.

Vähemmän vakavat Kentera haittavaikutuksia voivat olla:

lievää ihon kutinaa, kirvelyä, punoitusta tai värimuutoksia, johon paikka oli kulunut;

huimaus, uneliaisuus, heikkous;

silmien kuivuminen, näön hämärtyminen;

suun kuivuminen;

lämpöä, pistelyä tai punoitusta ihon alla;

pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu;

ummetus tai ripuli;

tukkoinen nenä;

selkäkipu;

levotonta, tai

unihäiriöt (unettomuus).

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista.

Osta Kentera