Kessar (Tamoxifen) Suomessa

Osta KessarOsta Kessar Suomessa Apteekki netistä 24/7!

KESSAR (TAMOXIFEN) MERKINNÄT


Tamoksifeenia käytetään hoitoon rintasyöpä, joka on levinnyt muihin kehon osiin. Sitä käytetään myös yhdessä muiden lääkkeiden hoitoon muita rintasyöpä. Sitä käytetään naisilla, joilla on suuri riski sairastua rintasyöpään ja naisilla DCIS (leikkauksen jälkeen ja säteily) pienentää riskiä sairastua rintasyöpään. Tamoksifeeni on antiestrogen. Se toimii estämällä estrogeenin vaikutus on tietyt kasvaimet. Tämä voi estää kasvainten kasvua, jotka aktivoituvat estrogeenia.

KESSAR (TAMOXIFEN) OHJEET


Käytä Kessar kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Kessar voidaan ottaa suun kautta ruoan kanssa tai ilman.
Ottaa tamoksifeenin veden tai muun alkoholiton neste.
Niellä tätä lääkitystä koko. Älä riko, murskaa äläkä pureskele ennen nielemistä.
Edelleen otettava Kessar vaikka tunnet olosi hyväksi. Älä missaa mitään annosta. Tamoksifeenia samaan aikaan joka päivä auttaa sinua muistamaan lääkkeen.
Jos unohdat annoksen tamoksifeenin, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Kessar.

KESSAR (TAMOXIFEN) VARASTOINTI


Store tamoksifeenin välillä 68 ja 77 astetta F (20 ja 25 astetta C) tiiviisti suljettuna, valonkestoisia astiaan. Älä varastoi kosteutta, lämpöä ja valoa. Älä säilytä kylpyhuone. Älä ota tabletteja voimassaoloajan jälkeen etiketissä. Pidä Kessar poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

ÄLÄ käytä Kessar, jos:

olet allerginen jollekin vuonna Kessar
käytät tamoksifeenin vähentää riskiä sairastua rintasyöpään ja sinulla on ollut veritulppa keuhkoissa tai jalkojen
käytät tamoksifeenin vähentää riskiä sairastua rintasyöpään ja voit myös ottaa tiettyjä antikoagulanttien (esim. varfariini)
käytät anastratsolilla.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat vuorovaikutuksessa tamoksifeenin. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on ollut veritulppa jalkojen tai keuhkojen
jos sinulla on korkea kalsiumpitoisuus veressä, heikentynyt immuunijärjestelmä, tai alhainen valkosolujen tai verihiutaleiden
jos sinulla on korkea kolesteroli tai rasva-arvoihin
jos sinulla on harmaakaihi tai muita näköongelmia
jos käytät sytotoksisten syöpälääkkeiden
jos olet rajoittuvat vuode tai tuoli.

Joillakin lääkkeillä saattaa olla tamoksifeenin. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Antikoagulantteja (esim. varfariini), koska vuotoriski voi lisääntyä
Sytotoksiset syöpälääkkeitä (esim. sisplatiini), koska riski sairastua verihyytymien voidaan korottaa
Rifampisiinin, koska se saattaa heikentää tamoksifeenin tehokkuutta
Fluorourasiilin tai mitomysiini C, koska ne saattavat lisätä riskiä tamoksifeenin sivuvaikutuksia
Aromataasinestäjillä (esim. anastrozolen letrotsolista), koska niiden tehokkuutta voidaan vähentää Kessar.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos tamoksifeenin voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Tamoksifeeni saattaa aiheuttaa huimausta. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Kessar varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Tamoksifeeni voi vähentää hyytymään muodostavien solujen (verihiutaleiden) veressä. Vältä toimista, jotka voivat aiheuttaa mustelmia tai vammoja. Kerro lääkärillesi, jos sinulla on epätavallisia mustelmia tai verenvuotoa. Kerro lääkärillesi, jos sinulla on tumma, tervainen, tai veriset ulosteet.
Kessar voi alentaa kykyä kehosi kykyä torjua infektioita. Vältä kosketusta ihmisten kanssa, jotka ovat vilustuminen tai infektioita. Kerro lääkärillesi, jos huomaat infektion oireita, kuten kuumetta, kurkkukipua, ihottumaa tai vilunväristykset.
Uusia kasvaimia on esiintynyt kehon muualle kuin kohtuun potilailla tamoksifeenia. Ei tiedetä, tamoksifeeni saattaa olla syynä. Keskustele kysyttävää tai huolenaiheita lääkärisi kanssa.
Naiset, jotka käyttävät Kessar vähentää rintasyövän riskiä pitäisi olla rintojen tentti, mammografia ja naistentautien tentti ennen hoitoa ja sen aikana tamoksifeenin.
Naiset, jotka voivat tulla raskaaksi pitäisi alkaa tamoksifeenia aikana kuukautiset. Naiset, jotka ovat epäsäännölliset kuukautiset pitäisi olla raskaustesti heti ennen Kessar. Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on kysyttävää aloittaa tamoksifeenia.
Naiset, jotka voivat tulla raskaaksi tulee käyttää tehokasta nonhormonal syntyvyyden (esim. kondomeja, kalvo) yhdynnän aikana, kun he ovat tamoksifeenia ja 2 kuukauden kuluttua he lopeta se. Älä käytä hormonaalista syntyvyyden (esim. ehkäisypillereitä), se ei ehkä toimi niin hyvin, kun käytät Kessar. Keskustele kaikista kysymyksistä tehokas nonhormonal syntyvyyden lääkärisi kanssa.
Tamoksifeenin ei estä sinua tulemasta raskaaksi.
Laboratoriotesteissä, kuten rintojen tentit, mammografiassa, gynecologic tentit, täydellinen verenkuva ja maksa-arvot, voidaan suorittaa, kun käytät Kessar. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Tamoksifeenin tulee käyttää varoen lasten turvallisuutta ja tehoa lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: Tamoksifeeni voi vahingoittaa sikiötä. Älä raskautta, kun käytät sitä ja 2 kuukauden kuluttua lopetat sen. Jos luulet olevasi raskaana, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä tamoksifeenin kun olet raskaana. Ei tiedetä, jos tamoksifeenin erittyy maitoon. Älä imetä, kun tamoksifeenia.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Luun kipu, ummetus, yskä, kuumia aaltoja, lihaskipu, pahoinvointi, väsymys, valkovuoto, laihtuminen.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen, selittämätön käheys); epänormaali kuukautiset, epänormaali emätin verenvuotoa tai verinen vastuuvapauden, rintakipu, yskiminen verta, tumma virtsa, vähentynyt seksuaalinen halu tai kyky, masennus, kuume, vilunväristykset, tai jatkuva kurkkukipu, nivusiin tai lantion kipu tai paine, ruokahaluttomuus, menetys tasapainon ja koordinaation; jääneet kuukautiset, uusia tai suurempia rintojen kasvain tai kipua , uusi tai epätavallinen kokkareita, yksipuolinen heikkous, kipu tai turvotus yhden tai molemmat jalat, punainen, turvonnut, rakoille tai ihon hilseily, vaikea tai jatkuva väsymys tai heikkous, hengenahdistus, ihon muutokset, vatsakipu, äkillinen voimakas päänsärky , turvotus aseiden tai jaloissa, epätavallinen verenvuoto tai mustelmat, näkö tai puheen ongelmia, keltaisuus silmien tai ihon.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Kessar