Ketilept (Seroquel) Suomessa

Osta KetileptOsta Ketilept Suomessa Apteekki netistä 24/7!

KETILEPT (SEROQUEL) MERKINNÄT


Ketilept käytetään skitsofrenian hoitoon tai kaksisuuntainen mielialahäiriö. Ketilept on epätyypilliset psykoosilääkkeet. Se vaikuttaa tiettyihin reseptoreihin. Tämä voi auttaa parantamaan oireita skitsofreniaan ja kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.

KETILEPT (SEROQUEL) OHJEET


Käytä Ketilept kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ketilept suun kanssa tai ilman ruokaa.
Jatka Ketileptia vaikka tunnet olosi hyväksi. Älä missaa mitään annosta.
Älä yhtäkkiä lopettaa Ketilept keskustelematta ensin lääkärin kanssa. Saatat olla lisääntynyt haittavaikutusten riski. Jos sinun täytyy lopettaa Ketilept tai lisätä uutta lääkettä, lääkäri vähitellen pienentää annosta.
Jos unohdat annoksen Ketilept, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Ketilept.

KETILEPT (SEROQUEL) VARASTOINTI


Store Ketilept 77 astetta F (25 ° C). Lyhyt säilytys lämpötilassa 59 ja 86 astetta F (15 ja 30 astetta C) on sallittua. Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Ketilept poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

LISÄTIETOJA: Vaikuttava aine: ketiapiinifumaraatti.

ÄLÄ käytä Ketilept, jos:

olet allerginen jollekin ainesosa Ketilept.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Ketilept. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinä tai perheenjäsen on ollut kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis masennus), itsemurha-ajatuksia tai yrittää, mielenterveyden tai mielialan ongelmia tai diabetes
jos juot alkoholia tai on ollut alkoholin tai päihteiden
jos sinulla on Alzheimerin tauti, dementia tai ongelmia nielemisvaikeuksia tai olet hyvin ylipainoinen
jos sinulla on ollut sydänvaivoja (esim. sydänkohtaus, sydämen vajaatoiminta, epäsäännöllinen syke), aivohalvaus, verisuoni ongelmia, korkea veren kolesterolipitoisuus tai korkea tai matala verenpaine
jos sinulla on ollut veren ongelmia (esim. alhainen valkosolujen), maksasairaus, kilpirauhasen ongelmat, kaihi, ahdaskulmaglaukooma, kouristukset, neuroleptioireyhtymäksi (NMS), korkea veren prolaktiinitaso tai rintasyöpä.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Ketilept. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Alfa-salpaajat (esim. doksatsosiini) tai lääkettä korkean verenpaineen koska riski alhainen verenpaine ja pyörtyminen voidaan korottaa
Atsolisienilääkkeet (esim. ketokonatsoli), divalproeksi, fluvoksamiini, HIV-proteaasin estäjät (esim. ritonaviiri), makrolidiantibiootit (esim. erytromysiini), tai telitromysiinin koska ne voivat lisätä riskiä Ketilept sivuvaikutuksia
Barbituraatit (esim. fenobarbitaali), karbamatsepiini, kortikosteroidit (esim. prednisoni), fenytoiini, rifampisiinin tai tioridatsiinipitoisuuksia koska ne heikentävät Ketilept tehokkuutta
Dopamiinireseptoriagonistit (esim. pramipeksoli) tai levodopa, koska niiden tehokkuutta voidaan vähentää Ketilept.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Ketilept voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.
Tärkeät turvaohjeet:

Ketilept voi aiheuttaa uneliaisuutta, huimausta tai näön heikkeneminen. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Ketilept varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin käytät lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa uneliaisuutta (esim. uni tuet, lihas relaxers), kun käytät Ketilept, se voi lisätä niiden vaikutuksia. Kysy apteekista, jos sinulla on kysyttävää, mitkä lääkkeet voivat aiheuttaa uneliaisuutta.
Ketilept voi aiheuttaa huimausta, pyörrytystä tai pyörtyminen, alkoholi, kuuma sää, liikunta, tai kuumetta voi lisätä näitä vaikutuksia. Tämä voi olla todennäköisempää, kun alkaa ottaa Ketilept, ja myös jos annos kasvaa. Jos haluat estää näiden vaikutusten istumaan tai seisomaan hitaasti, varsinkin aamulla. Istu tai asettua makuulle ensimmäinen merkki johonkin näistä vaikutuksista.
Älä juo alkoholia, kun käytät Ketilept.
Älä ylikuumene tai kuivattu kuumalla säällä tai kun ollaan aktiivisia, lämpöhalvauksen, huimausta tai pyörtymistä saattaa esiintyä.
Useita viikkoja voi kulkea ennen oireiden parantamiseksi. Älä ota enempää kuin suositeltu annos tai käyttää pidempään kuin on määrätty ilman lääkärin kanssa.
Lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille, jotka Ketilept voi olla lisääntynyt riski itsemurha-ajatuksia tai toimia. Katso kaikki potilaat, jotka Ketilept tiiviisti. Ota heti yhteys lääkäriisi, jos uusia, huonontuneen tai äkillinen oireita, kuten masentunut mieliala, ahdistunut, levoton tai ärtyisä käyttäytymisestä; paniikkikohtauksia, tai mitään epätavallista muutoksia mielialan tai käyttäytymisen, esiintyy. Ota heti yhteys lääkäriin, jos merkkejä itsemurha-ajatukset tai toiminnot tapahtuvat.
Ketilept voi harvoin aiheuttaa pitkittynyt, kivulias erektio. Tämä voisi tapahtua, vaikka et ole seksiä. Jos tätä ei hoideta heti, se voisi johtaa pysyvään seksuaalinen ongelmia, kuten impotenssi. Ota heti yhteys lääkäriin, jos näin tapahtuu.
Ketilept voi nostaa verensokeria. Korkea verensokeri voi tehdä sinusta hämmentynyt, unelias tai jano. Se voi myös tehdä sinulle värin, hengittää nopeammin, tai ovat hedelmä-kuin hengityksen haju. Jos näitä oireita ilmenee, kerro heti lääkärille.
Neuroleptioireyhtymäksi (NMS) on mahdollisesti kuolemaan oireyhtymä, joka voi johtua Ketilept. Oireita voivat olla kuume, lihasjäykkyys, sekavuus, epänormaalit ajatukset, nopea tai epäsäännöllinen syke, ja hikoilu. Ota yhteys lääkäriisi välittömästi, jos sinulla on jokin näistä oireista.
Joillakin potilailla, joita Ketilept voi kehittyä lihasten liikkeitä, jotka he eivät pysty hallitsemaan. Tämä on todennäköisesti tapahtuu iäkkäillä potilailla, erityisesti naisille. Mahdollisuus, että tämä tapahtuu tai että siitä tulee pysyvä on suurempi niillä, jotka Ketilept suurempina annoksina tai pitkään. Lihasten ongelmia voi ilmetä myös lyhytkestoisen pienempiä annoksia. Kerro lääkärillesi heti, jos sinulla on lihas ongelmia kädet, jalat tai kielen, kasvojen, suun tai leuan (esim. puremisliikkeet, suun puckering, turvotusta posket, kieli törröttää) ottaen Ketilept.
Harvoin, Ketilept voi alentaa kykyä kehosi kykyä torjua infektioita. Vältä kosketusta ihmisten kanssa, jotka ovat vilustuminen tai infektioita. Kerro lääkärillesi, jos huomaat infektion oireita, kuten kuumetta, kurkkukipua, ihottumaa tai vilunväristykset.
Ketilept voi lisätä määrää tietyn hormonin (prolaktiinin) veressä. Oireita voivat olla rintojen tai vähentynyt seksuaalinen kyky miehillä jäi kuukautiset tai nänni vastuuvapauden naisilla. Ota heti yhteys lääkäriin, jos jokin näistä oireista.
Laboratoriotestit, mukaan lukien täydellisen verenkuvan, veren sokeri-tai kolesteroliarvot, maksan toiminta tai näöntarkastuksia, voidaan suorittaa, kun käytät Ketilept. Voit myös säännöllistä painonvalvontaa kun käytät Ketilept. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Käytä Ketilept varoen vanhukset, he voivat olla herkempiä sen vaikutuksia, erityisesti hallitsemattomat lihasten liikkeet.
Kohonnut verenpaine on raportoitu lapsille ja nuorille, jotka käyttävät Ketilept. Lapset ja nuoret pitäisi saada säännöllisesti verenpaineen varalta kun he käyttävät Ketilept.
Ketilept tulee käyttää varoen lapsista 10 vuotta, turvallisuutta ja tehokkuutta näillä lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: Jos tulet raskaaksi, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Ketilept, kun olet raskaana. Ei tiedetä, jos Ketilept erittyy maitoon. Älä imetä, kun Ketilept.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Ummetus, huimaus, uneliaisuus, suun kuivuminen, lisääntynyt ruokahalu, huimaus, nenän tukkoisuus, pahoinvointi, kurkkukipu, mahakipu tai häiritä, väsymys, oksentelu, heikkous, painon nousu.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), sekavuus, pyörtyminen, nopea, hidas tai epäsäännöllinen syke, kuume, vilunväristykset, tai pysyviä kipeä kurkun, syljenerityksen lisääntyminen tai kuolaaminen, lisääntynyt hikoilu, muistin menetys, kuukautiskierron muutokset, lihaskipu, jäykkyys tai heikkous, uusi tai paheneva mielenterveyden tai mielialan muutokset (esim. aggressiivisuus, levottomuus, ahdistuneisuus, masennus, liioiteltu tunne hyvinvointiin, hallusinaatiot, vihamielisyys, impulsiivisuus, kyvyttömyys istua paikallaan, ärtyisyys, paniikkikohtaukset, levottomuus), puutuminen tai pistely, jatkuva, kivulias erektio, kohtauksia, vaikea tai pitkäkestoinen huimaus tai päänsärky; hengenahdistus, itsetuhoajatuksia tai toimia, käsien , jalat tai jalkojen oireita korkea verensokeri (esim. lisääntynyt jano, nälkä tai virtsaaminen, epätavallinen heikkous), vapina, keskittymisvaikeudet, puhuminen, tai nielemisvaikeudet, nukkumisvaikeuksia, kävelyn vaikeutumista tai seisten, hallitsemattomat lihasten liikkeet (esim. käden tai jalan liikkeitä, nykiminen tai kiertämällä, nykiminen kasvojen tai kielen), näköhäiriöt.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Ketilept