Adocor (Capoten) Suomessa

Osta AdocorOsta Adocor Suomessa Apteekki netistä 24/7!

ADOCOR (CAPOTEN) MERKINNÄT


Adocor käytetään hoitoon korkea verenpaine, sydämen vajaatoiminta tai tiettyjä diabeettisen munuaisvaivoja. Sitä käytetään parantaa selviytymistä ja vähentää sydämen vajaatoimintaa tietyillä potilailla sydänkohtauksen jälkeen. Sitä voidaan käyttää yksin tai yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Adocor on angiotensiinikonvertaasientsyymin (ACE) estäjä. Se toimii auttamalla verisuonet. Tämä auttaa alentamaan verenpainetta.

ADOCOR (CAPOTEN) OHJEET


Käytä Adocor kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Adocor suun tyhjään vatsaan 1 tunti ennen ateriaa.
Adocor toimii parhaiten, jos se otetaan samaan aikaan joka päivä.
Edelleen otettava Adocor vaikka tunnet olosi hyväksi. Älä missaa mitään annosta.
Jos unohdat annoksen Adocor, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Adocor.

ADOCOR (CAPOTEN) VARASTOINTI


Store Adocor huoneenlämmössä, välillä 68 ja 77 astetta F (20 ja 25 astetta C), tiiviisti suljetussa astiassa. Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Adocor poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

ADOCOR (CAPOTEN) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: Captopril.

ÄLÄ käytä Adocor jos:

olet allerginen jollekin vuonna Adocor
olet toisen tai kolmannen raskauskolmanneksen
sinulla on ollut vaikea allerginen reaktio (esim. ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen) muille ACE-estäjä (esim. enalapriili)
käytät parhaillaan dekstraanisulfaatti.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Adocor. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos olet huulten, silmien tai kielen; luuydindepressio; vähentynyt verenvirtaus sydämeen tai aivoihin, korkea veren kaliumpitoisuus, alhainen veren natriumpitoisuus, ihon paksuuntuminen, munuaissairaus, elinsiirron tai dialyysihoitoa; sydämen ongelmia, lupus tai autoimmuunisairaus, tai jos olet natrium-ruokavaliolla.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Adocor. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Allopurinolilla tai dekstraanisulfaatti koska ne voivat lisätä riskiä allerginen reaktio (esim. ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen) ja huimaus seistessään
Diureetit (esim. furosemidi, hydroklooritiatsidi), koska riski alhainen verenpaine tai alhainen veren natriumpitoisuus voidaan korottaa
Kaliumia säästävät diureetit (esim. amiloridi) tai kaliumia täydentää, koska korkea veren kaliumpitoisuutta (esim. epänormaali ihon tunnetta käsivarsissa tai jaloissa, sekavuus, raskaus raajojen, haluttomuutta, hidas tai epäsäännöllinen syke, pysäyttää sydämen) voi esiintyä
Tietyt kultaa sisältäviä lääkkeitä (esim. natriumaurotiomalaatti), koska punoitus, alhainen verenpaine, pahoinvointi ja oksentelu voi esiintyä
Tulehduskipulääkkeet (NSAID) (esim. ibuprofeeni, indometasiini) koska ne heikentävät Adocor tehokkuutta
Litiumin tai tiopuriinit (esim. atsatiopriini) koska riski niiden sivuvaikutuksia voidaan korottaa Adocor
Suun diabeteslääke (esim. glyburidi) koska riski niiden sivuvaikutuksia, kuten alhainen verensokeri (esim. huimaus, päänsärky, nälkä, vapina tai heikkous, hikoilu), voidaan korottaa Adocor.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Adocor voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Adocor voi aiheuttaa huimausta tai pyörrytystä. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Adocor varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Adocor saattaa aiheuttaa huimausta, pyörrytystä tai pyörtyminen, alkoholi, kuuma sää, liikunta, tai kuumetta voi lisätä näitä vaikutuksia. Estää heitä istumaan tai seisomaan hitaasti, varsinkin aamulla. Istu tai asettua makuulle ensimmäinen merkki johonkin näistä vaikutuksista. Jos pyörrytystä esiintyy, varsinkin ensimmäisten päivien aikana, ota yhteys lääkäriin.
Potilaat, jotka ottavat lääkettä korkean verenpaineen usein väsynyt tai ajaa alas muutaman viikon kuluttua hoidon aloittamisesta. Muista ottaa lääkkeesi, vaikka et voi tuntea "normaali". Kerro lääkärille, jos sinulle kehittyy uusia oireita.
Adocor ei ehkä toimi niin hyvin mustista potilaista. Ne voivat myös olla suurempi riski sivuvaikutuksia. Ota yhteys lääkäriin, jos oireet eivät parane tai jos ne pahenevat.
Jos sinulla on korkea verenpaine, älä käytä vakiovahvuuksilla tuotteita, jotka sisältävät piristeitä. Nämä tuotteet voivat sisältää laihdutusvalmisteita tai kylmä lääkkeitä. Hakeudu lääkäriin, jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita.
Tarkista lääkärisi kanssa ennen kuin käytät suolaa korvaavaa tai tuote, joka on kaliumia siinä.
Diabetes potilaat - Adocor voi aiheuttaa joidenkin testien tuloksiin virtsan ketoaineet olla väärässä. Kysy lääkäriltäsi ennen kuin muutat ruokavaliota tai annostusta diabeteslääke.
Laboratoriotestit, mukaan lukien verenpaineen seurantaa, veren kalium-tai muita elektrolyyttitasoa ja virtsanäyte, voidaan suorittaa, kun käytät Adocor. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Adocor tulee käyttää varoen lasten turvallisuutta ja tehoa lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: Adocor voi aiheuttaa sikiön ja vastasyntyneen kuolemaan, jos otat sen, kun olet raskaana. Jos luulet olevasi raskaana, ota heti yhteys lääkäriin. Adocor erittyy maitoon. Älä imetä ottaen Adocor.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Yskä, ripuli, huimausta tai pyörrytystä, kun istuma-tai seisoma nopeasti, väsymys, kuume, päänsärky, kutina, nivelkipu, pahoinvointi, maku muuttuu, oksentelu, heikkous.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen); merkkejä tulehduksesta, kuten kuumetta tai kurkkukipua, rintakipu, nielemisvaikeudet, pyörtyminen; epäsäännöllinen tai hidas syke, keltaisuus ihon tai silmien.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Adocor