Aerol (Proventil) Suomessa

Osta AerolOsta Aerol Suomessa Apteekki netistä 24/7!

AEROL (PROVENTIL) MERKINNÄT


Aerol käytetään hoitoon hengitysvaikeuksien hoitoon potilailla, joilla on astma tai tiettyjen muiden hengitysteiden sairauksia. Aerol on sympatomimeettinen (beeta-agonistit), keuhkoputkia avaavana lääkeaineena. Se toimii rentouttava sileän lihaksen hengitysteiden, joka mahdollistaa ilma virtaa sisään ja ulos keuhkoista helpommin.

AEROL (PROVENTIL) OHJEET


Käytä Aerol kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Aerol on hengitysteitse vain. Älä päästä sitä silmiin. Jos saat Aerol silmissä, huuhtele välittömästi kylmällä vesijohtovedellä.
Poista injektiopullo foliopussista. Aseta toinen pulloa takaisin pussi säilytystä varten.
Älä käytä Aerol jos siinä on hiukkasia, sameutta tai värjäytynyt tai jos pullo on murtunut tai vahingoittunut.
Voit käyttää Aerol, twist avaa pullon suulle ja kaada koko sisältö sumutinta säiliöön.
Liitä sumutinta säiliö suukappale tai naamariin. Liitä sumutinta kompressori.
Istu mukavasti, pystyasennossa. Aseta suukappale suuhusi (tai laittaa naamariin) ja kytke sumutinta.
Hengittää niin rauhallisesti, syvään ja tasaisesti kuin mahdollista, kunnes ei enää sumua on muodostettu sumutinta kammiossa (noin 5-15 minuuttia).
Puhdista sumutinta ohjeiden mukaan. Epäonnistuminen kunnolla puhdistaa sumutinta voisi johtaa bakteerien pääsyn lääkettä. Tämä voi johtaa infektioon. Välttää bakteerit syöttämällä lääkettä, käytä koko sisältö heti injektiopullon avaamisen ensimmäistä kertaa.
Älä lopeta Aerol ilman lääkärin kanssa.
Älä sekoita Aerol muiden lääkkeiden sumutinta ellei muuta mainita lääkäri.
Jos unohdat annoksen Aerol ja käytät sitä säännöllisesti, käytä sitä mahdollisimman pian. Jos useita tunteja ovat läpäisseet tai jos se on lähestymässä aika ottaa seuraava annos, älä ota kaksinkertaista annosta kiinni, ellei ohjeiden mukaan terveydenhuollon tarjoaja. Älä käytä 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Aerol.

AEROL (PROVENTIL) VARASTOINTI


Store Aerol välillä 36 ja 77 astetta F (2 ja 25 ° C). Säilytä suojakalvo pussi kaikkina aikoina. Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Älä käytä viimeisen käyttöpäivän jälkeen säiliöön tai laatikko. Pidä Aerol poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

AEROL (PROVENTIL) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: albuterolisulfaattia.

ÄLÄ käytä Aerol jos:

olet allerginen jollekin vuonna Aerol
käytät toista lyhytvaikutteinen sympatomimeettiset keuhkoputkia (esim. metaproterenoli) tai adrenaliinia.

Ota heti yhteys lääkäriin, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Aerol. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on ollut sydänvaivoja, (esim. nopea tai epäsäännöllinen syke, sydämen vajaatoiminta), verisuoni ongelmia, korkea verenpaine tai alhainen veren kaliumpitoisuus
jos sinulla on ollut kouristuksia, diabetes, kilpirauhasen liikatoimintaa, munuaissairaus tai lisämunuaisen kasvain (feokromosytooma)
jos sinulla on joskus ollut epätavallinen reaktio toiseen sympatomimeetin lääkettä (esim. pseudoefedriini)
jos käytät monoamiinioksidaasin (MAO) (esim. feneltsiini) tai trisyklisiä masennuslääkkeitä (esim. amitriptyliini), tai jos olet ottanut näitä lääkkeitä viimeisten 14 päivän aikana.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Aerol. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Diureetit (esim. furosemidi, hydroklooritiatsidi), koska riski veren alhainen kaliumpitoisuus voi suurentua
Katekoli-O-(COMT) estäjät (esim. entakaponi), adrenaliini, MAO-estäjät (esim. feneltsiini), lyhytvaikutteisia sympatomimeettiset bronkodilaattorit (esim. metaproterenoli), stimulantit (esim. amfetamiini), sympatomimeetit (esim. pseudoefedriini), tai trisyklisiä masennuslääkkeitä (esim. amitriptyliini), koska ne saattavat lisätä riskiä Aerol sivuvaikutuksia
Beetasalpaajia (esim. propranololi) koska ne heikentävät Aerol tehokkuutta
Digoksiinin koska sen tehokkuutta voidaan vähentää Aerol.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Aerol voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.
Tärkeät turvaohjeet:

Aerol saattaa aiheuttaa huimausta. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Aerol varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Aerol voi joskus aiheuttaa vakavia hengitysvaikeuksia heti käytät annoksen. Jos näin tapahtuu, hakeutumaan lääkärin hoitoon kerralla.
Jos tavanomainen annos ei toimi hyvin, oireesi pahenevat tai sinun täytyy käyttää sitä useammin kuin normaalisti, ota yhteyttä lääkäriisi. Tämä voi olla merkki vakavasti pahenemista astman. Lääkäri saattaa joutua muuttamaan annosta tai lääkettä.
Aerol pitäisi toimia jopa 6 tuntia. Älä käytä enempää kuin suositeltu annos tai käytä useammin kuin määrätty ilman lääkärin kanssa. Riski saada vakavia sydänongelmia ja joskus kuolemaan voi lisääntyä liikakäyttöä Aerol.
Aerol voi aiheuttaa suun kuivuminen tai epämiellyttävä maku suussa. Huuhtelemalla suusi vedellä jokaisen annoksen jälkeen saattaa lievittää näitä vaikutuksia.
Kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että otat Aerol ennen minkään lääkärin tai hammaslääkärin, ensihoidon, tai leikkaus.
Tarkista lääkärisi kanssa ennen kuin käytät muita inhaloitavia lääkkeitä, kun käytät Aerol.
Diabetes potilaat - Aerol saattaa vaikuttaa verensokeria. Tarkista verensokeri tarkasti. Kysy lääkäriltäsi ennen kuin muutat annosta diabeteksen lääke.
Kun lääke tarjonta alkaa käydä vähiin, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin niin pian kuin mahdollista täyttö.
Käytä Aerol varoen vanhukset, he voivat olla herkempiä sen vaikutukset.
Aerol tulee käyttää varoen alle 2-vuotias, turvallisuutta ja tehokkuutta näillä lapsilla ei ole vahvistettu.
Varovaisuutta on käytettäessä Aerol lapsilla, he voivat olla herkempiä sen vaikutukset.
Raskaus ja imetys: Jos tulet raskaaksi, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Aerol kun olet raskaana. Ei tiedetä, jos Aerol erittyy äidinmaitoon. Jos olet tai tulee imettäminen, kun käytät Aerol, tarkista lääkäriltäsi. Keskustella mahdollisista riskeistä vauvalle.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Yskä, huimaus, päänsärky, pahoinvointi, hermostuneisuus, poskiontelo tulehdus, kipeä tai kurkun kuivuminen, vapina, univaikeudet, epätavallinen maku suussa, oksentelu.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), rintakipu, korvakipu, nopea tai epäsäännöllinen syke, uusi tai pahentunut hengitysvaikeuksia; hakkaa rinnassa, kovaa päänsärkyä tai huimausta, epätavallinen käheyttä, hengityksen vinkuminen.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Aerol