Amazolon (Amantadine) Suomessa

Osta AmazolonOsta Amazolon Suomessa Apteekki netistä 24/7!

AMAZOLON (AMANTADINE) MERKINNÄT


Amantadiini käytetään ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi tietyntyyppisten flunssa. Sitä käytetään Parkinsonin taudin ja hallitsematon lihasten liikkeet aiheuttanut joidenkin lääkkeiden. Amazolon on Parkinsonin taudin ja viruslääke. Se voi estää lisääntymisen viruksen ja vähentää kykyä viruksen päästä soluihin.

AMAZOLON (AMANTADINE) OHJEET


Käytä Amazolon kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Amazolon suun kanssa tai ilman ruokaa.
Jos käytät Amantadiini flunssa, ota se koko hoitojakson. Pitää käyttää Amazolon vaikka tuntisit olosi paremmaksi muutaman päivän. Tämä auttaa selvittämään infektio kokonaan.
Jos unohdat annoksen Amazolon, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos. Mene takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Amazolon.

AMAZOLON (AMANTADINE) VARASTOINTI


Store Amazolon huoneenlämmössä, välillä 59 ja 86 astetta F (15 ja 30 astetta C), tiiviisti suljetussa astiassa. Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Amazolon poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

ÄLÄ käytä Amazolon, jos:

olet allerginen jollekin vuonna Amazolon
olet hallitsematon ahdaskulmaglaukoomaan.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Amazolon. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on ollut sydänvaivoja (esim. sydämen vajaatoiminta), turvotus käsissä tai jaloissa, mielenterveyden tai mielialan ongelmia, itsemurha-ajatuksia tai toimia, kouristukset, glaukooma, matala verenpaine, huimaus, kun nouset seisomaan tai istumaan, ekseema-ihottuma tai maksa-tai munuaisongelmia
jos olet saanut intranasaalisella influenssarokotteen viimeisten 14 päivän aikana.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Amazolon. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Thioridazine koska vapina voivat pahentua Parkinson potilailla
Antikolinergit (esim. skopolamiini), hydroklooritiatsidi, kinidiini, kiniini, stimulantit (esim. kofeiini, metyylifenidaatti, pseudoefedriini) tai triamtereenin koska ne voivat lisätä riskiä Amantadiinilla sivuvaikutuksia.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Amantadiinilla voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Amazolon voivat aiheuttaa uneliaisuutta, huimausta tai näön hämärtymistä. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Amazolon varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Amazolon saattaa aiheuttaa huimausta, pyörrytystä tai pyörtyminen, alkoholi, kuuma sää, liikunta, tai kuumetta voi lisätä näitä vaikutuksia. Estää heitä istumaan tai seisomaan hitaasti, varsinkin aamulla. Istu tai asettua makuulle ensimmäinen merkki johonkin näistä vaikutuksista.
Rajoita alkoholin nauttiminen, kun käytät Amazolon. Keskustele lääkärille ennen kuin juot alkoholia tai käyttää lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa uneliaisuutta (esim. uni tuet, lihas relaxers), kun käytät Amazolon, se voi lisätä niiden vaikutuksia. Kysy apteekista, jos sinulla on kysyttävää, mitkä lääkkeet voivat aiheuttaa uneliaisuutta.
Älä ylikuumene kuumalla säällä tai kun ollaan aktiivisia; lämpöhalvaus saattaa esiintyä.
Amazolon toimii vain tietyntyyppisiä flunssa, se ei kohdella muiden virusinfektioiden (esim. flunssa).
Jos käytät Amantadiini flunssa, muista käyttää Amantadiini koko hoitojakson. Jos et, lääkkeet eivät selvittää infektio kokonaan. Virus voi myös tulla vähemmän herkkiä tämän tai muita lääkkeitä. Tämä voisi infektio vaikeampi hoitaa tulevaisuudessa.
Et yleensä ei pitäisi saada elää nenän influenssarokotteen 14 päivää ennen tai 2 päivää sen jälkeen, kun otat Amazolon. Rokote ei ehkä toimi niin hyvin. Keskustele lääkärisi kanssa ennen minkään rokotteen.
Jos käytät Amantadiini Parkinsonin taudin, lisätä liikuntaa hitaasti, koska oireesi parantaa.
Älä yhtäkkiä lopeta Amantadiinilla ensin lääkärin kanssa. Annosta voidaan joutua laskea hitaasti sivuvaikutusten välttämiseksi.
Neuroleptioireyhtymäksi (NMS) on mahdollisesti kuolemaan oireyhtymä, joka voi johtua Amazolon. Oireita voivat olla kuume, lihasjäykkyys, sekavuus, epänormaalit ajatukset, nopea tai epäsäännöllinen syke, ja hikoilu. Ota yhteys lääkäriisi välittömästi, jos sinulla on jokin näistä oireista.
Jos oireet eivät parane tai jos ne pahenevat, tarkista lääkäriltäsi.
Käytä Amazolon varoen vanhukset, he voivat olla herkempiä sen vaikutukset.
Amantadiinia tulee käyttää varoen lapset alle 1-vuotias, turvallisuutta ja tehokkuutta näillä lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: Jos tulet raskaaksi, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Amantadiinilla kun olet raskaana. Amantadiini erittyy äidinmaitoon. Älä imetä ottaen Amazolon.

Jos lopetat Amantadiini äkillisesti, sinulla voi olla vieroitusoireita. Näitä voivat olla agitaatio, aistiharhat, vainoharhaisuus, ahdistus, masennus, sekavuus tai epäselvä puhe.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Ruokahalun menetys, näön hämärtyminen, ummetus, ripuli, huimaus, uneliaisuus, suun kuivuminen tai nenän, päänsärky, huimaus, pahoinvointi, oudot unet, väsymys, univaikeudet.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), aggressiivisuus, agitaatio, sekavuus, masennus, pyörtyminen, nopea tai epäsäännöllinen syke, kuume, hallusinaatiot; muistin menetys, mielenterveyden tai mielialan muutokset, lihasten ongelmia (esim. kouristukset, tahattomat), vainoharhaisia ​​ajatuksia, persoonallisuuden muutoksia, kohtauksia, vakavia tai pysyviä uneliaisuutta ja nukkumisvaikeuksia, hengenahdistus, kurkkukipu, käsien, jalat, jalat, tai nilkoissa itsemurha-ajatuksia, ongelmia virtsaamisen, epätavallinen ahdistusta tai ärtyneisyys, näköhäiriöt.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Amazolon