Amplium (Tinidazole) Suomessa

Osta AmpliumOsta Amplium Suomessa Apteekki netistä 24/7!

AMPLIUM (TINIDAZOLE) MERKINNÄT


Tinidatsolia käytetään hoitoon tiettyjen lois-ja bakteeri-infektioita. Amplium on alkueläimiä ja antibiootti. Se vaikuttaa tappamalla herkkä loisia ja bakteereja.

AMPLIUM (TINIDAZOLE) OHJEET


Käytä Amplium kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Amplium suun ruoan kanssa.
Jos sinulla on vaikeuksia niellä tabletteja, kysy lääkäriltäsi tai apteekista.
Jos otat cholestyramine, älä ota sitä samanaikaisesti otat tinidazole. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, miten sinun tulee ottaa kolestyyriamiinia tinidazole.
Jos useampi kuin yksi annos Amplium tarvitaan, jatkaa tinidazole koko hoitojakson jotta selvittää infektio kokonaan, vaikka tuntisit olosi paremmaksi muutaman päivän. Älä missaa mitään annosta.
Jos unohdat annoksen Amplium, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää tinidazole.

AMPLIUM (TINIDAZOLE) VARASTOINTI


Säilytä tinidazole huoneenlämmössä, välillä 68 ja 77 astetta F (20 ja 25 ° C). Lyhyt säilytys lämpötilassa 59 ja 86 astetta F (15 ja 30 astetta C) on sallittua. Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Amplium poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

ÄLÄ käytä tinidazole jos:

olet allerginen jollekin ainesosa tinidazole tai muihin nitroimidatsoli lääkkeitä (metronidatsoli)
sinulla on verisairaus porfyria
olet oman 3 ensimmäisen raskauskuukauden
käytät astemitsoli, busulfaani, sisapridia tai terfenadiinia
olet ottanut disulfiraamia sisällä viimeisen 2 viikon aikana.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa tinidazole. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on hermo, aivot tai veren ongelmia, hiivatulehdus tai kouristuskohtauksia tai maksasairaus
jos saat dialyysihoitoa.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa tinidazole. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Atsolisienilääkkeet (esim. ketokonatsoli) tai simetidiini, koska ne voivat lisätä riskiä tinidazole sivuvaikutuksia
Barbituraatit (esim. fenobarbitaali), fenytoiini tai rifampisiinin koska ne heikentävät tinidazole tehokkuutta
Antikoagulantteja (esim. varfariini), astemitsoli, busulfaani, sisapridi, siklosporiinin, fluorourasiili, litium, Makrolidi immunosuppressantteja (esim. takrolimuusi), sulfonyyliureat (esim. glipitsidiin), tai terfenadiini koska heidän toimintansa ja riski niiden sivuvaikutuksia voidaan korottaa
Disulfiraami koska sivuvaikutuksia, kuten mielenterveyden tai mielialan muutoksia, voi esiintyä
Ehkäisypillerit (ehkäisypillereitä), koska niiden tehokkuutta voidaan vähentää tinidazole.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos tinidazole voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Amplium voi aiheuttaa uneliaisuutta tai huimausta. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Amplium varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Älä juo alkoholia tai lääkkeitä, jotka sisältävät alkoholia kun käytät tinidazole ja 3 päivää viimeisen annoksen jälkeen.
Amplium toimii vain bakteereja ja loisia, se ei virusinfektioiden hoitoon (esim. flunssa).
Muista käyttää tinidazole koko hoitojakson. Jos et, lääkkeet eivät selvittää infektio kokonaan. Bakteerit tai loiset voisi myös tulla vähemmän herkkiä tämän tai muita lääkkeitä. Tämä voisi infektio vaikeampi hoitaa tulevaisuudessa.
Amplium voi värjätä tai tummentaa virtsaa. Tämä on normaalia eikä syytä huoleen.
Hormonaaliset syntyvyyden (esim. ehkäisypillereitä) ei ehkä toimi niin hyvin, kun käytät tinidazole. Raskauden ehkäisyyn, käytä ylimääräisiä ehkäisymenetelmää (esim. kondomia).
Kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että otat tinidazole ennen minkään lääkärin tai hammaslääkärin, ensihoidon, tai leikkaus.
Amplium voivat häiritä tiettyjä laboratoriokokeita. Että lääkärisi ja lab henkilöstö tuntee käytät tinidazole.
Laboratoriotesteissä, kuten verisolujen, voidaan suorittaa, kun käytät tinidazole. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Käytä Amplium varoen lapsista 3 vuotta, turvallisuutta ja tehokkuutta näillä lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: tinidazole voi vahingoittaa sikiötä. Amplium ei tule käyttää raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Jos luulet olevasi raskaana, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä tinidazole kun olet raskaana. Amplium erittyy maitoon. Älä imetä ottaen Amplium ja 3 päivää sen jälkeen, kun olet ottanut viimeisen annoksen jälkeen.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Ummetus, ripuli, huimaus, yleinen kehon vaivat, päänsärky, ruokahaluttomuus, metallinen / karvas maku suussa, pahoinvointi, vatsakipu, väsymys, oksentelu, heikkous.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), epänormaali ihon tuntemukset (pistely, kihelmöinti), masennus, kuume, vilunväristykset, tai jatkuva kurkkukipu , käheys, epäsäännöllinen syke, puutumista tai tunnottomuutta käsissä tai jaloissa, hakkaa rinnassa, punainen, turvonnut, rakoille tai ihon hilseily, takavarikot, hengenahdistus, epätavallinen mustelmia tai verenvuotoa, emättimen ärsytystä tai vastuuvapauden.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Amplium