Anselol (Tenormin) Suomessa

Osta AnselolOsta Anselol Suomessa Apteekki netistä 24/7!

ANSELOL (TENORMIN) MERKINNÄT


Anselol hoidetaan angina pectoris (rintakipu) ja verenpainetauti (korkea verenpaine). Anselol käytetään laskussa kuolema johtuu sydänvaivoja sydänkohtauksen jälkeen. Anselol on beetasalpaaja. Kuinka Anselol toimii vähentää sydänoireita sydänkohtauksen jälkeen ei ole tiedossa.

ANSELOL (TENORMIN) OHJEET


Käytä Anselol kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Älä ota Anselol suurempia määriä tai pidempään kuin suositellut lääkäri.
Ottaa Anselol kanssa lasillinen vettä.
Ottaa Anselol samaan aikaan joka päivä.
Älä ohita annosta tai lopeta Anselol keskustelematta ensin lääkärisi kanssa. Pysähtyen yhtäkkiä voi huonontaa tilaasi.
Voit olla varma, että tämä lääkitys auttaa ehdon, veren paine on tarkastettava säännöllisesti. On tärkeää, että et menetä mitään aikataulun käyntejä lääkärille.
Jos tarvitset jonkin tyyppinen leikkaus, kerro kirurgi että käytät Anselol. Saatat joutua hetkeksi lopettaa Anselol ennen kuin leikkausta.
Anselol on vain osa koko ohjelman hoitoa verenpainetaudin, jotka voivat sisältää myös ruokavalio, liikunta ja painonhallinta. Seuraa ruokavalio, lääkitys ja liikunta rutiinit hyvin tarkasti, jos saat hoitoa verenpainetaudin.
Verenpainetauti usein ei ole oireita, joten et voi edes tuntea, että sinulla on korkea verenpaine. Jatka tämän lääkkeen ohjeiden mukaan, vaikka tunnet olosi hyväksi. Saatat joutua käyttämään verenpaine lääkitystä loppuelämän.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Anselol.

ANSELOL (TENORMIN) VARASTOINTI


Store Anselol huoneenlämmössä pois kosteutta ja lämpöä. Pidä Anselol poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

ANSELOL (TENORMIN) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: Atenolol.
ÄLÄ käytä Anselol jos:

olet allerginen jollekin vuonna Anselol
sinulla on erittäin hidas syke, sydämen estää, hallitsematon sydämen vajaatoiminta, sokki aiheuttama vakava sydänsairaus tai matala verenpaine sydänkohtauksen jälkeen
sinulla on hoitamaton lisämunuaisen kasvain (feokromosytooma)
käytät mibefradiili.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on ollut jokin vakava allerginen reaktio
jos sinulla on ollut keuhko-tai hengitysvaikeuksia (esim. astma, krooninen keuhkoputkentulehdus, krooninen keuhkoahtaumatauti [COPD], emfyseema), sydänvaivoja (esim. sydämen vajaatoiminta, johtumishäiriöitä, vasen kammio ongelmia), verisuoni ongelmia, diabetes , munuaissairaus, lisämunuaisen kasvain tai kilpirauhasen liikatoimintaa.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Anselol. Kerro terveydenhuollon tarjoaja, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä.

Klonidiini koska riski saada vakavia korkea verenpaine voi nousta
Meflokiini koska riski epäsäännöllinen syke voi nousta
Amiodaroni, kalsiuminestäjät (esim. diltiatseemi, verapamiili), Katekoliamiini heikentäviä lääkkeitä (esim. reserpiini), digoksiini, disopyramidi, flekainidia, ketanseriini, mibefradiili tai kinidiini koska ne voivat lisätä riskiä Anselol sivuvaikutuksia
Indometasiini tai fenyylipropanoliamiini koska se saattaa heikentää Anselol tehokkuutta
Bupivakaiini, lidokaiini tai kinatsoliineille (esim. alfutsosiini) koska riski niiden sivuvaikutuksia voidaan korottaa Anselol.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Anselol voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.
Tärkeät turvaohjeet:

Anselol voi aiheuttaa huimausta tai uneliaisuutta. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Anselol varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Anselol saattaa aiheuttaa huimausta, pyörrytystä tai pyörtyminen, alkoholi, kuuma sää, liikunta, tai kuumetta voi lisätä näitä vaikutuksia. Estää heitä istumaan tai seisomaan hitaasti, varsinkin aamulla. Istu tai asettua makuulle ensimmäinen merkki johonkin näistä vaikutuksista.
Kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että otat Anselol ennen minkään lääkärin tai hammaslääkärin, ensihoidon, tai leikkaus.
Anselol voi vähentää veren määrää, joka virtaa jalat ja kädet. Tämä saattaa aiheuttaa heille palella ja tehdä sinulle enemmän herkkiä kylmä. Pukeudu lämpimästi kylmällä säällä. Ole varovainen, kun olet ulkona kylmässä pitkiä aikoja. Kysy lääkäriltäsi lisätietoja.
Jos sinulla on ollut jokin vakava allerginen reaktio, keskustele lääkärisi kanssa. Saatat olla vaarassa vieläkin vaikea allerginen reaktio, jos joudut kosketuksiin aineen kanssa, joka aiheutti allergia. Jotkut lääkkeet käytetään vaikean allergiat voivat myös toimi niin hyvin kun käytät Anselol.
Potilaat, jotka ottavat lääkettä korkean verenpaineen usein väsynyt tai ajaa alas muutaman viikon kuluttua hoidon aloittamisesta. Muista ottaa lääkkeesi, vaikka et voi tuntea "normaali". Kerro lääkärille, jos sinulle kehittyy uusia oireita.
Diabeetikoita-Anselol voi piilottaa oireita alhainen verensokeri kuten nopea syke. Muita oireita, kuten hikoilua, voi silti esiintyä. Tarkista verensokerisi säännöllisesti. Kysy lääkäriltäsi ennen kuin muutat annosta diabeteksen lääke.
Tarkistaa verenpaineesi ja pulssi säännöllisesti, sillä lääkärin ohjeen mukaan. Kysy lääkäriltä tai apteekista apua, jos olet epävarma, miten oikein mitata verenpaine tai pulssi.
Elintapojen muutokset voivat myös vähentää verenpainetta. Keskustele lääkärisi kanssa siitä sopiva ruokavalio ja liikunnan ohjelmia, jotka voivat auttaa sinua.
Laboratoriotesteissä, kuten verenpaineen ja sydämen toimintaa testit voidaan suorittaa, kun käytät Anselol. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Käytä Anselol varoen vanhukset, he voivat olla herkempiä sen vaikutukset, etenkin huimaus.
Anselol tulee käyttää varoen lasten turvallisuutta ja tehoa lapsilla ei ole määritetty.
Raskaus ja imetys: Anselol on todettu aiheuttavan haittaa sikiölle. Jos tulet raskaaksi, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Anselol kun olet raskaana. Anselol erittyy maitoon. Jos olet tai tulee imettäminen, kun käytät Anselol, tarkista lääkäriltäsi. Keskustella mahdollisista riskeistä vauvalle.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Kylmä sormet ja varpaat, ripuli, huimaus, uneliaisuus, pahoinvointi, väsymys tai heikkous.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), sininen kynnet, varpaankynnet tai kämmenet, vähentynyt seksuaalinen kyky, pyörtyminen, mielenterveyden tai mielialan ongelmia; jatkuva huimaus tai pyörrytystä, hengenahdistusta, äkillinen, epätavallinen painonnousu, käsien, nilkkojen tai jalkojen epätavallinen mustelmia tai verenvuotoja; poikkeuksellisen hidas syke.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Anselol