Apigrane (Imitrex) Suomessa

Osta ApigraneOsta Apigrane Suomessa Apteekki netistä 24/7!

APIGRANE (IMITREX) MERKINNÄT


Apigrane on tarkoitettu akuutin migreenin hoidossa tai ilman aura aikuisilla. Apigrane on päänsärky lääke, joka supistaa verisuonia aivojen ympärillä. Apigrane vähentää myös aineita elimistössä, jotka voivat laukaista päänsäryn, pahoinvointi, herkkyys valolle ja äänille, ja muita migreenin oireita.

APIGRANE (IMITREX) OHJEET


Käytä Apigrane juuri sen verran kuin lääkärisi ohjeen mukaan. Älä käytä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositellut. Noudata resepti-etiketissä. Liikakäyttöä migreeni lääke voi todella tehdä päänsärkyä huonompi.

Käytä Apigrane heti huomaat päänsärky oireita tai kun hyökkäys on jo alkanut.

Lääkäri saattaa haluta antaa ensimmäinen annos tätä lääkettä sairaalassa, jossa nähdä, jos sinulla on vakavia sivuvaikutuksia.

Ota yksi Apigrane tabletti kokonaisena vesilasillisen. Eivät halkaise tabletti.

Otettuaan tabletin: Jos päänsärky ei mene kokonaan pois, tai menee pois ja tulee takaisin, ota toinen tabletti kaksi (2) tunnin kuluttua ensimmäisestä. Älä ota yli 200 mg sumatriptaania suun tablettia 24 tuntia. Jos oireet eivät ole parantuneet, keskustele lääkärisi kanssa ennen minkään enemmän tabletteja.

Koska Apigrane käytetään tarvittaessa, sillä ei ole päivittäistä annostusaikataulun. Soita lääkärillesi heti, jos oireet eivät lievene lääkkeen käyttämisen.

Ottamisen jälkeen Apigrane tabletti, sinun täytyy odottaa kaksi (2) tuntia ennen toisen tabletin. Älä ota yli 200 mg sumatriptaania tablettia 24 tuntia.

Kun olet käyttänyt Apigrane nenäsumute, sinun on odotettava kaksi (2) tuntia ennen toista spray. Älä käytä enempää kuin 40 mg nenäsumute 24 tuntia.

Hakeudu lääkäriin, jos sinulla on enemmän kuin neljä päänsärkyä yhden kuukauden (30 päivää).

Annostus

Kontrolloiduissa kliinisissä tutkimuksissa, kerta-annokset 25, 50 tai 100 mg Apigrane Tabletit olivat tehokkaita akuutin migreenin hoitoon aikuisilla. On näyttöä siitä, että annokset 50 ja 100 mg voidaan antaa suurempi vaikutus kuin 25 mg.

Valinta Annosta on tehtävä tapauskohtaisesti, paino mahdollinen hyöty suurempi annos omaavilla suurempi riski haittavaikutuksia.

Jos päänsärky palaa tai potilaalla on osittainen vastaus alkuannos, annos voidaan toistaa 2 tunnin kuluttua, kuitenkin enintään yhteensä päiväannos 200 mg.

APIGRANE (IMITREX) VARASTOINTI


Säilytä Apigrane huoneenlämmössä pois kosteutta, lämpöä ja valoa.

Älä käytä Apigrane 24 tuntia ennen tai jälkeen toisella migreeni lääkkeitä, myös:

sumatriptaani injektio, almotriptaani (Axert), eletriptaani (RELERT), frovatriptaani (Frova), naratriptaani (Amerge), ritsatriptaani (Maxalt, Maxalt-MLT), tai tsolmitriptaani (Zomig), tai
ergot lääketieteen kuten dihydroergotamiini (DHE 45, Migranal), ergotamiini (Ergomar, Cafergot, Migergot), dihydroergotamiini (DHE 45, Migranal) tai metyyliergonoviini (metergiini).

Apigrane voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos ajaa tai tehdä mitään, joka vaatii sinua olla valppaana.

Sinun ei tule käyttää Apigrane jos olet allerginen sumatriptaanille, tai jos sinulla on:

sepelvaltimotauti, angina pectoris (rintakipu), verenkiertohäiriöitä, puute verenkierron sydämeen;
sydänsairaus, sydänkohtaus tai aivohalvaus, kuten "mini-aivohalvauksen";
vaikea tai hallitsematon korkea verenpaine;
vaikea maksasairaus;
iskeeminen suolistosairaus, tai
päänsärky, joka tuntuu poikkeaa tavallisesta migreeniin.

Älä käytä Apigrane jos olet käyttänyt MAO-estäjän kuten furatsolidoni (Furoxone), isokarboksatsidi (Marplan) feneltsiinin (Nardil) rasagiliinilla (Azilect), selegiliini (Eldepryl, Emsam, Zelapar), tai tranyylisypromiini (Parnate) viime 14 päivää.

Varmista, että voit turvallisesti käyttää Apigrane, kerro lääkärillesi, jos sinulla on jokin seuraavista sairauksista:

maksasairaus;
munuaissairaus;
epilepsia tai muu kouristuskohtauksia;
korkea verenpaine, sydämen rytmihäiriö, tai
sepelvaltimotauti (tai riskitekijöitä, kuten diabetes, vaihdevuodet, tupakointi, ylipaino, joilla on korkea kolesteroli, joiden suvussa sepelvaltimotauti, on yli 40 ja mies, tai että nainen, joka on ollut kohdunpoisto).

FDA raskauden luokka C. Ei tiedetä, onko Apigrane vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärillesi, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta lääkityksen aikana. Sumatriptaani voi kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Älä imetä 12 tunnin käytön jälkeen Apigrane. Jos käytät rintapumppu tänä aikana, heittää pois kaikki maitoa keräät. Älä ruoki sitä lapsellesi. Apigrane ei pitäisi antaa kenellekään alle 18 tai yli 65-vuotiaita.

Hakeudu ensiapuun, jos sinulla on jokin näistä merkeistä allergisen reaktion Apigrane: nokkosihottuma, hengitysvaikeuksia, kasvojen, huulten, kielen tai kurkun. Lopeta Apigrane ja soita lääkärille, jos sinulla on vakava sivuvaikutus kuten:

tunne kipua tai puristava leuan, kaulan tai kurkun;
rintakipua tai raskas tunne, kipu leviää käteen tai olkapäähän, pahoinvointi, hikoilu, yleinen sairauden tunne;
äkillinen tunnottomuus tai heikkous, erityisesti yhdellä puolella kehoa;
äkillinen voimakas päänsärky, sekavuus, näön, puheen tai tasapainon;
äkillinen ja vaikea vatsakipu ja verinen ripuli;
takavarikkoa (kouristuksia);
tunnottomuus tai pistely ja vaalean tai sinisen esiintymisensä sormet tai varpaat, tai
(Jos käytät myös masennuslääke) - levottomuus, aistiharhat, kuume, nopea syke, yliaktiivinen refleksit, pahoinvointi, oksentelu, ripuli, koordinaatiokyvyn menetys, pyörtyminen.

Vähemmän vakavat Apigrane haittavaikutuksia voivat olla:

lievä päänsärky (ei migreeni);
paineen tai raskas tunne missä tahansa kehon osassa;
tunne kuuma tai kylmä;
huimaus, pyörrytys;
uneliaisuus;
pahoinvointi, oksentelu, syljen;
epätavallinen maku suussa käytön jälkeen nenäsumute;
polttava, tunnottomuus, kipu tai muu ärsytys nenässä tai kurkussa käytön jälkeen nenäsumute, tai
kuumotus, punoitus tai lievä pistely ihon alla.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista.

Osta Apigrane