Artandyl (Artane) Suomessa

Osta ArtandylOsta Artandyl Suomessa Apteekki netistä 24/7!

ARTANDYL (ARTANE) MERKINNÄT


Artandyl muuttaa epätavallinen hermoimpulssien ja rentouttaa jäykät lihakset.

ARTANDYL (ARTANE) OHJEET


Ottaa Trihexyphenidyl juuri sen verran kuin lääkäri on määrännyt. Jos et ymmärrä näitä ohjeita, kysy apteekista, sairaanhoitajalta tai lääkäriäsi selittämään ne sinulle.
Ota jokaista annosta lasillinen vettä. Trihexyphenidyl voidaan ottaa ruuan kanssa tai ilman aterioita. Kun Trihexyphenidyl ruoan kanssa voi vähentää vatsavaivoja.

Ennen Trihexyphenidyl, kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos olet allerginen sille, tai jos sinulla on muita allergioita. Tämä tuote voi sisältää apuaineita, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita tai muita ongelmia. Kysy apteekista lisätietoja.

Tämä lääkitystä ei pitäisi käyttää, jos sinulla on tiettyjä sairauksia. Ennen kuin käytät tätä lääkettä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin, jos sinulla on: tiettyjen silmän ongelma (ahdaskulmaglaukooma), tukkeutuminen virtsarakon / ruokatorven / vatsa / suolisto (esim. suolitukos), vaikea haavainen paksusuolen tulehdus.

Ennen kuin käytät tätä lääkitystä, kerro lääkärille tai apteekkiin sairaushistoria, erityisesti: alkoholin käyttö, hengitysvaikeudet (esim. astma, keuhkolaajentuma), ripuli aiheuttama infektio, tietyt silmän ongelma.

Varmistaa, että saat oikean annoksen, mittaa nestemäinen trihexyphenidyl erityisellä annoksesta mittalusikka tai kuppi, ei tavallinen taulukko lusikalla.

Jos unohdat annoksen, ota unohtunut annos heti kun muistat. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja ainoastaan ​​seuraava ajoitettu annos. Älä ota kaksinkertaista annosta tämän lääkityksen.

Annostus

Annostus tulee määrittää yksilöllisesti. Aloitusannos on oltava matala ja sitten lisätään vähitellen, erityisesti potilailla yli 60-vuotiailla. Onko Artandyl (trihexyphenidyl HCl) voidaan parhaiten antaa ennen tai jälkeen ateriaa olisi määriteltävä tavalla potilaan reagoi. Postenkefaliittinen potilailla, jotka ovat yleensä alttiimpia lisääntynyt syljeneritys, voi mieluummin ottaa sen ruokailun jälkeen, ja ne voivat lisäksi vaatia pieniä määriä Atropiinin jotka tällaisissa olosuhteissa, on joskus tehokas adjuvanttia. Jos Artandyl (trihexyphenidyl) taipumus kuivua suuhun liikaa, se voi olla parempi ottaa ennen ateriaa, ellei siitä aiheudu pahoinvointia. Jos otetaan aterioiden jälkeen, jano joskus aiheuttama voidaan lieventää minttu karkkeja, purukumin tai vettä.

Äkillisesti keskeytetyn hoidon Parkinsonismin voi aiheuttaa akuutin parkinsonismin oireita, joten äkillinen lopettaminen olisi vältettävä.

Äkillisen lopettamisen kohtelu saattaa johtaa neuroleptioireyhtymäksi (NMS).

ARTANDYL (ARTANE) VARASTOINTI


Store Artandyl huoneenlämmössä, välillä 68 ja 77 astetta F (20 ja 25 ° C). Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä tiukka, valonkestoisia astiaan. Pidä Artandyl poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.Annostus tulee määrittää yksilöllisesti. Aloitusannos on oltava matala ja sitten lisätään vähitellen, erityisesti potilailla yli 60-vuotiailla. Onko Artandyl (trihexyphenidyl HCl) voidaan parhaiten antaa ennen tai jälkeen ateriaa olisi määriteltävä tavalla potilaan reagoi. Postenkefaliittinen potilailla, jotka ovat yleensä alttiimpia lisääntynyt syljeneritys, voi mieluummin ottaa sen ruokailun jälkeen, ja ne voivat lisäksi vaatia pieniä määriä Atropiinin jotka tällaisissa olosuhteissa, on joskus tehokas adjuvanttia. Jos Artandyl (trihexyphenidyl) taipumus kuivua suuhun liikaa, se voi olla parempi ottaa ennen ateriaa, ellei siitä aiheudu pahoinvointia. Jos otetaan aterioiden jälkeen, jano joskus aiheuttama voidaan lieventää minttu karkkeja, purukumin tai vettä.

Äkillisesti keskeytetyn hoidon Parkinsonismin voi aiheuttaa akuutin parkinsonismin oireita, joten äkillinen lopettaminen olisi vältettävä.

Äkillisen lopettamisen kohtelu saattaa johtaa neuroleptioireyhtymäksi (NMS).

ARTANDYL (ARTANE) VARASTOINTI


Store Artandyl huoneenlämmössä, välillä 68 ja 77 astetta F (20 ja 25 ° C). Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä tiukka, valonkestoisia astiaan. Pidä Artandyl poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.Potilaat, joilla on sydämen, maksan tai munuaisten toimintahäiriö, tai joilla on kohonnut verenpaine, tulee seurata tarkasti.

Koska Artandyl (trihexyphenidyl) on atropiinimaisia ​​ominaisuuksia, potilaiden pitkän aikavälin hoitoa tulee seurata tarkoin aikaisempi reaktio.

Koska Artandyl (trihexyphenidyl) on parasympatolyyttisten toimintaa, sitä tulee käyttää varoen potilailla, joilla on glaukooma, ahtauttava sairaus ruoansulatuskanavan tai genitourinaariset eritteet, ja iäkkäillä miehillä mahdollista eturauhasen liikakasvu. Alkava glaukooma voidaan saostaa parasympatolyyttisten lääkkeet, kuten Artandyl (trihexyphenidyl).

Älä käytä Artandyl keskustelematta ensin lääkärisi kanssa, jos sinulla on:

ollut allerginen reaktio siihen;
ahdaskulmaglaukoomaa;
tukkeuma suolen tai komplikaatio suolistosairaus tunnetaan megacolon; tai
myasthenia gravis.

Ennen tätä lääkitystä, kerro lääkärillesi, jos sinulla on:

laajentumisen eturauhasen tai Virtsaamisvaikeuksia;
epilepsia tai muu kouristuskohtauksia;
sydänsairaus tai epäsäännöllinen syke;
masennus tai muu psyykkinen sairaus;
munuaissairaus tai
maksasairaus.

Et voi vaatia Annosta tai erityistä valvontaa hoidon aikana, jos sinulla on jokin edellä luetellut edellytykset.
Ei tiedetä, onko trihexyphenidyl on haitallista sikiölle. Älä ota tätä lääkitystä keskustelematta ensin lääkärisi kanssa, jos olet raskaana tai saattavat tulla raskaaksi hoidon aikana. Ei tiedetä, onko trihexyphenidyl äidinmaitoon. Älä ota tätä lääkitystä keskustelematta ensin lääkärisi kanssa, jos olet rintaruokinnan vauva.Lieviä haittavaikutuksia, kuten suun kuivuminen, näön hämärtyminen, huimaus, lievä pahoinvointi tai hermostuneisuus, tulee olla kokenut 30-50 prosenttia potilaista. Nämä tuntemukset ovat kuitenkin paljon vähemmän hankala kanssa Artandyl (trihexyphenidyl) kuin belladonna alkaloideja ja ovat yleensä vähemmän häiritsevä kuin unallenated parkinsonismi. Näitä reaktioita taipumus muuttua vähäisempää, ja jopa kadota, hoidon jatkuessa. Jo ennen nämä reaktiot ovat peruutettava spontaanisti, ne voidaan usein säätää huolellisesti Annosta muodossa, lääkeaineen määrää tai annosten väli.

Jos sinulla ilmenee jokin seuraavista vakavista haittavaikutuksista, lopeta trihexyphenidyl ja hakeutukaa lääkäriin tai ota yhteys lääkäriin välittömästi:

allerginen reaktio (hengitysvaikeudet, sulkeminen kurkun, huulten, kielen tai kasvojen tai nokkosihottuma);
kuume;
nopeat tai epäsäännölliset sydämenlyönnit;
ahdistuneisuus, hallusinaatiot, sekavuus, levottomuus, ylivilkkaus tai tajunnan menetys;
kohtauksia;
silmäkipu, tai
ihottuma.

Muut, vähemmän vakavat sivuvaikutukset voivat olla todennäköisempää. Edelleen otettava trihexyphenidyl ja keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla ilmenee:

suun kuivuminen;
suuri oppilaiden tai näön hämärtyminen;
uneliaisuutta tai huimausta;
Virtsaamisvaikeuksia tai ummetus;
hermostuneisuus tai ahdistuneisuus;
mahavaivat, tai
vähentynyt hikoilu.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista.

Osta Artandyl