Atens (Vasotec) Suomessa

Osta AtensOsta Atens Suomessa Apteekki netistä 24/7!

ATENS (VASOTEC) MERKINNÄT


Atens käytetään hoitoon korkea verenpaine, sydämen vajaatoiminta, ja muita sydänoireita. Sitä voidaan käyttää yksin tai yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Atens on angiotensiinikonvertaasientsyymin (ACE) estäjä. Se toimii auttamalla verisuonet. Tämä auttaa alentamaan verenpainetta.

ATENS (VASOTEC) OHJEET


Käytä Atens kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Atens suun kanssa tai ilman ruokaa. Jos vatsavaivoja ilmenee, ota ruuan kanssa vähentää vatsan ärsytystä.
Jos unohdat annoksen Atens, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Atens.

ATENS (VASOTEC) VARASTOINTI


Store Atens huoneenlämmössä alle 86 astetta (30 astetta C). Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Atens poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

ATENS (VASOTEC) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: Enalapril maleate.
ÄLÄ käytä Atens, jos:

olet allerginen jollekin ainesosa Atens tai vastaavat lääkkeet (esim. kaptopriili, lisinopriili)
olet raskaana
käytät dekstraanisulfaatti tai kaliumia säästäviä diureetteja (esim. amiloridi).

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Atens. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on tai on joskus ollut maksa-tai munuaisvaivoja tai munuaisensiirto
jos saat dialyysihoitoa
jos sinulla on Luuydinsuppressioriskin sytopeniaa, alhainen veren natriumpitoisuus, korkea veren kalium, verisairaus porfyria, jättiläinen nokkosihottuma, lupus, skleroderma tai kollageeniverisuonitauti
jos olet kaventumassa tai valtimoiden kovettuminen aivojen tai sydämen, kipua rinnassa tai epämukavuutta kutsutaan angina.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Atens. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Diureetit (esim. furosemidi, hydroklooritiatsidi), koska liiallinen verenpaineen laskua voi esiintyä, mikä voi aiheuttaa huimausta, varsinkin seistessään tai pyörtyminen
Dekstraanisulfaatti koska se saattaa lisätä riskiä allerginen reaktio (esim. ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen) ja huimaus seistessään
Tulehduskipulääkkeet (NSAID) (esim. aspiriini, indometasiini) koska ne heikentävät Atens tehokkuutta ja munuaisvaurioriskiä voidaan korottaa
Suun diabeteslääke (esim. glyburidi), koska sivuvaikutuksia, kuten alhainen verensokeri tasolla (esim. huimaus, päänsärky, nälkä, vapina tai heikkous, hikoilu), voidaan korottaa Atens
Litiumin tai tiopuriinit (esim. atsatiopriini) koska riski vakavia sivuvaikutuksia voidaan korottaa Atens
Tietyt kultaa sisältäviä lääkkeitä (esim. natriumaurotiomalaatti), koska punoitus, pahoinvointi, oksentelu ja alhainen verenpaine voi laskea
Kaliumia säästävät diureetit (esim. amiloridi) tai kaliumia täydentää voi aiheuttaa korkeaa veren kaliumpitoisuutta (esim. epänormaali ihon tuntemukset käsissä ja jaloissa, sekavuus, raskaus jäsenissä, haluttomuutta, hidas tai epäsäännöllinen syke, pysäyttää sydämen), kun käyttää Atens.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Atens voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.
Tärkeät turvaohjeet:

Atens voi aiheuttaa huimausta tai pyörrytystä. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Atens varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Tarkista lääkärisi kanssa ennen kuin käytät suolaa korvaavaa tai tuote, joka on kaliumia siinä.
Jos oksentelua tai ripulia esiintyy, sinun tulee huolehtia siitä, ettei kuivumiseen. Yhteys lääkäriisi ja kysy ohjeita.
Potilaat, jotka ottavat lääkettä korkean verenpaineen usein väsynyt tai ajaa alas muutaman viikon kuluttua hoidon aloittamisesta. Muista ottaa lääkkeesi, vaikka et voi tuntea "normaali". Kerro lääkärille, jos sinulle kehittyy uusia oireita.
Atens ei ehkä toimi niin hyvin mustista potilaista. Ne voivat myös olla suurempi riski sivuvaikutuksia. Ota yhteys lääkäriin, jos oireet eivät parane tai jos ne pahenevat.
Atens voi aiheuttaa voit tulla palanut helpommin. Vältä aurinkoa, sunlamps tai rusketussuihkukaapit kunnes tiedät, miten reagoit Atens. Käytä aurinkovoidetta tai käyttää suojavaatetusta, jos sinun täytyy olla ulkona yli lyhyessä ajassa.
Kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että otat Atens ennen minkään lääkärin tai hammaslääkärin, ensihoidon, tai leikkaus.
Laboratoriotesteissä, kuten maksan toiminta, munuaisten toiminta ja täydellisen verenkuvan, voidaan suorittaa, kun käytät Atens. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Atens ei tule käyttää vastasyntyneille, turvallisuutta ja tehokkuutta näillä lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: Atens saattavat aiheuttaa sikiövaurioita tai sikiön kuoleman, jos otat sen, kun olet raskaana. Jos luulet olevasi raskaana, ota heti yhteys lääkäriin. Atens erittyy maitoon. Jos olet tai tulee imettäminen, kun käytät Atens, tarkista lääkäriltäsi. Keskustella mahdollisista riskeistä vauvalle.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Ripulia, huimausta tai pyörrytystä, kun istumaan tai seisten, päänsärky, pahoinvointi, jatkuva, kuiva yskä, väsymys, oksentelu.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), rintakipu, äänen käheys, infektio (esim. kuume, kurkkukipu), epäsäännöllinen tai hidas syke , epätavallinen vatsakipu, keltaisuus ihon tai silmien.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Atens