Azasan (Imuran) Suomessa

Osta AzasanOsta Azasan Suomessa Apteekki netistä 24/7!

AZASAN (IMURAN) MERKINNÄT


Azasan käytetään estämään hylkäämisen munuais. Se kuuluu ryhmään lääkkeitä kutsutaan immunosuppressiivisia aineita. Atsatiopriini alentaa elimistön luonnollista vastustuskykyä potilailla, jotka saavat elinsiirrot estää hylkääminen uuden munuaisen. Sitä käytetään myös lievittää nivelkipuja ja turvotusta potilaille, joilla on nivelreuma.

AZASAN (IMURAN) OHJEET


Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin lääkäri on määrännyt. Älä ota enemmän sitä, tai sitä vähemmän, kuin mitä lääkäri määräsi. Liian suuri saattaa lisätä ei-toivottujen vaikutusten ja ottaen liian vähän ei auta kunnossa.

Tämä lääke on joskus annetaan yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Jos käytät useita lääkkeitä yhdessä, varmista, että ymmärrät, miten ottaa ne päivän aikana. Kysy lääkäriltä auttaa sinua suunnittelemaan tapa muistaa ottaa lääkkeitä oikeaan aikaan.

Älä lopeta tämän lääkkeen ensin lääkärin kanssa.

Azasan joskus aiheuttaa pahoinvointia tai oksentelua. Tämän lääkkeen ottaminen ruokailun jälkeen tai nukkumaan mennessä voi vähentää vatsavaivoja. Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia ilmenee edelleen pahoinvointia tai oksentelua.

Jos unohdat annoksen tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota kaksinkertaista annosta.

Annostus

Tämän lääkkeen annosta on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärisi määräyksestä tai suuntiin etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräinen annos tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri kehota sinua tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkettä. Myös annosten määrän otat joka päivä, määräajassa annosten välillä, ja aika otat lääkettä riippuu lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.
Suun kautta annos-muoto (tabletit):
Munuaisen hylkimisreaktion:

Aikuisille Annos perustuu kehon painon ja on otettava yhteyttä lääkäriin. Aloitusannos on yleensä 3-5 milligrammaa (mg) per kilogramma (kg) kehon painokiloa kohti päivässä annettuna yhtenä annoksena kerran päivässä. Ensimmäinen annos on alkanut joko 1-3 päivää ennen elinsiirron tai päivänä elinsiirtoa. Lääkäri voi muuttaa annostasi tarpeen mukaan.
Lapset-käyttö-ja annos on otettava yhteyttä lääkäriin.

Nivelreumaan:

Aikuisille Annos perustuu kehon painon ja on otettava yhteyttä lääkäriin. Aloitusannos on yleensä 1 milligramma (mg) per kilogramma (kg) kehon painokiloa kohti päivässä annettuna yhtenä annoksena kerran päivässä tai jaettuna kahteen annokseen. Lääkäri voi muuttaa annostasi tarpeen mukaan. Kuitenkin, annos on tavallisesti enintään 2,5 mg per kg kehon painoa kohti päivässä.
Lapset-käyttö-ja annos on otettava yhteyttä lääkäriin.

AZASAN (IMURAN) VARASTOINTI


Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, kuumuudelta, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojattava jäätymiseltä.
Säilytettävä lasten ulottumattomissa.
Älä pidä vanhentuneita lääkkeitä tai lääkettä ei enää tarvita.
Kysy terveydenhuollon ammattilaiselta, miten sinun pitäisi hävitä mitään lääkettä et käytä.

Jos tulee lääkkeen pitkään, se on erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa sinua säännöllisesti vierailuja mitään ongelmia tai ei-toivottuja vaikutuksia, jotka voivat johtua tätä lääkettä. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkkeen käyttöä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käyttää tehokasta ehkäisymenetelmää pitää tulla raskaaksi. Jos luulet olevasi raskaana, kun käytät tätä lääkettä, kerro heti lääkärille.

Älä käytä tätä lääkettä, jos käytät myös merkaptopuriiniin (Purinethol ®). Käyttänyt näitä lääkkeitä yhdessä voivat aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia.

Jos käytät atsatiopriinia niveltulehdus, varmista, että lääkärisi tietää, jos olet saanut klorambusiili (Leukeran ®), syklofosfamidi (Cytoxan ®, Neosar ®) tai melfalaanin (Alkeran ®) hoitaa niveltulehdus aiemmin. Käyttämällä atsatiopriini jälkeen nämä lääkkeet saattavat lisätä riskiä ei-toivottuja vaikutuksia. Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on kysyttävää tästä.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä saada tiettyihin syöpiin, erityisesti iholla, imusuoniston (lymfooma), tai veren (leukemia). Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet huolissasi tätä riskiä.

Käytä aurinkovoidetta tai auringolta voiteet kanssa suojakerroin (SPF) on vähintään 15 säännöllisesti, kun olet ulkona. Suojavaatteita ja hattuja, ja pysyä poissa suorasta auringonvalosta välisenä aikana klo 10 ja viisitoista Vältä aurinkolamput ja solarium.

Kun käytät atsatiopriinia, ja hoidon lopettamisen jälkeen sen kanssa, ei ole mitään rokotukset (rokotteet) ilman lääkärin hyväksyntää. Atsatiopriini saattaa alentaa elimistön vastustuskykyä ja rokote ei ehkä toimi yhtä hyvin tai saatat saada tartunnan rokotteen on tarkoitus estää. Lisäksi sinun ei pitäisi olla noin muita henkilöitä asuu taloudessanne, jotka saavat elävän rokotteen, koska on olemassa mahdollisuus, he voisivat välittää viruksen sinulle. Joitakin esimerkkejä elävien rokotteiden kuuluvat tuhkarokko, sikotauti, influenssa (nenän influenssarokotteen), poliovirus (suullinen muoto), rotavirus, ja vihurirokko. Älä päästä heitä lähellä ja eivät pysy samassa huoneessa heidän kanssaan kovin pitkään. Jos sinulla on kysyttävää tästä, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Atsatiopriini voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat välttämättömiä oikean veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää tartuntariskiä tai verenvuoto:

Jos voit, välttää ihmisiä infektioita. Tarkista lääkärisi kanssa mahdollisimman pian, jos luulet saaneesi infektion tai jos saat kuumetta tai vilunväristyksiä, yskää tai käheys, alaselässä tai kyljessä kipu, tai kivulias tai vaikea virtsaaminen.
Tarkista lääkärisi kanssa mahdollisimman pian, jos huomaat epätavallisia verenvuotoja tai mustelmia, musta, tervainen uloste, verta virtsassa tai ulosteessa, tai pienet punaiset pisteet iholla.
Ole varovainen, kun käytät säännöllisesti hammasharja, hammaslankaa tai hammastikulla. Teidän lääkäri, hammaslääkäri, tai hoitaja voi suositella muita tapoja puhdistaa hampaita ja ikeniä. Tarkista lääkärisi kanssa ennen kuin mitään hammashoidon työstä.
Älä kosketa silmiäsi tai nenän sisään ellet ole juuri pessyt kädet ja ole koskenutkaan mitään muuta.
Varo leikata itse, kun käytät teräviä esineitä, kuten parranajokone tai kynnellä tai varpaankynsi leikkureita.
Vältä kosketusta urheilua tai muissa tilanteissa, joissa mustelmia tai vahinkoja saattaa syntyä.

Tarkista lääkärisi kanssa heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista, kun käytät tätä lääkettä: voimakas pahoinvointi tai oksentelu, ripuli, kuume, ihottuma, yleinen epämukavuuden tunne tai sairauden, lihas-tai nivelkivut, pyörrytystä tai huimausta; tai epätavallinen väsymys tai heikkous. Nämä voivat olla oireita vakavasta reaktiosta lääkkeen suolen (suolisto).

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärisi kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeitä ja luontaistuotteita tai vitamiinivalmisteita.

Yhdessä sen tarvitsi vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos he ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista välittömästi lääkäriltäsi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista:


Yleisempiä

Musta, tervainen ulosteet
ienverenvuoto
verta virtsassa tai ulosteessa
rintakipu
yskä tai käheys
kuumetta tai vilunväristyksiä
alaselässä tai kyljessä kipu
kivulias tai vaikea virtsaaminen
pienet punaiset pisteet iholla
hengästyneisyys
kurkkukipu
haavaumat, haavat tai valkoiset pilkut huulilla tai suussa
imusolmukkeiden turpoaminen
epätavallinen verenvuoto tai mustelmat
epätavallinen väsymys tai heikkous

Harvinainen

Vatsa-tai mahakipu tai arkuus
savi-värinen uloste
tumma virtsa
vähentynyt ruokahalu
nopea syke
kuume (äkillinen)
päänsärkyä
kutina
ruokahaluttomuus
lihas-tai nivelkipu
pahoinvointi, oksentelu ja ripuli (vaikea)
punoitusta tai rakkuloita iholla
jalkojen turvotusta tai sääret
epätavallinen tunne epämukavuutta tai sairauden (äkillinen)
keltaiset silmät tai ihon

Esiintyvyys ei tiedossa

Vatsa-tai vatsakrampit
ripuli
hengitysvaikeudet
vaikeuksia liikkuvat
rasvaa jakkara
yleinen tunne sairauden
kalpea iho
haavaumia iholla
äkillinen painonlasku
levoton hengitys liikkumiselle
laihtuminen

Jotkut haittavaikutukset voivat esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat mennä pois hoidon aikana kehosi sopeutuu lääkkeen. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista jatkavat tai ovat kiusallinen tai jos sinulla on kysyttävää niistä:
Yleisempiä
Pahoinvointia tai oksentelua (lievä)
turvonneet nivelet
Esiintyvyys ei tiedossa
Hiustenlähtö tai hiusten oheneminen

Muita haittavaikutuksia ei ole lueteltu voi myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset sellaisia ​​haittavaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista.

Osta Azasan