Ciprager (Celexa) Suomessa

Osta CipragerOsta Ciprager Suomessa Apteekki netistä 24/7!

CIPRAGER (CELEXA) MERKINNÄT


Ciprager käytetään masennuslääkkeitä. Ciprager on selektiivinen serotoniinin takaisinoton estäjä (SSRI). Se toimii palauttamalla tasapaino serotoniinin, luonnollinen aine aivoissa, mikä parantaa tietyn tunnelman ongelmia.

CIPRAGER (CELEXA) OHJEET


Käytä Ciprager kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa celexa suun kanssa tai ilman ruokaa.
Kun Ciprager samaan aikaan joka päivä auttaa sinua muistamaan lääkkeen.
Edelleen otettava Ciprager vaikka tunnet olosi hyväksi. Älä missaa mitään annosta.
Älä yhtäkkiä lopeta Ciprager ilman lääkärin kanssa. Haittavaikutuksia saattaa esiintyä. Ne voivat olla psyykkisen tai mielialan muutoksia, puutuminen tai kihelmöinti, huimaus, sekavuus, päänsärky, univaikeudet, tai epätavallinen väsymys.
Jos unohdat annoksen Ciprager, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää celexa.

CIPRAGER (CELEXA) VARASTOINTI


Store Ciprager 77 astetta F (25 ° C). Lyhyt säilytys lämpötilassa 59 ja 86 astetta F (15 ja 30 astetta C) on sallittua. Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Ciprager poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

CIPRAGER (CELEXA) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: sitalopraamihydrobromidia.

ÄLÄ käytä celexa jos:

olet allerginen jollekin ainesosa celexa
käytät essitalopraamilla
käytät tai olet käyttänyt monoamiinioksidaasin (MAO) (esim. feneltsiini), selegiline tai mäkikuisma viimeisten 14 päivää
käytät fenfluramiinin johdannainen (esim. deksfenfluramiini), H1-antagonisti (esim. astemitsoli, terfenadiini), nefatsodoni, pimotsidin tai sibutramiini.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa celexa. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinä tai perheenjäsen on ollut kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis-depressio), muut mielenterveyden tai mielialan ongelmia, itsemurha-ajatuksia tai yrittää, tai alkoholin tai päihteiden
jos sinulla on ollut kouristuksia, maksasairaus, vakavia munuaisongelmia, mahan tai suoliston verenvuoto, tai aineenvaihdunta ongelmia
jos olet kuivattu, on alhainen veren natriumpitoisuus tai alkoholia
jos sinun tulee ottaa sähköhoidon (ECT).

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa celexa. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Fenfluramiinin johdannaiset (esim. deksfenfluramiini), linetsolidi, litium, MAO-estäjät (esim. feneltsiini), metoklopramidi, nefatsodoni, selegiline, serotoniinin 5-HT 1-reseptorin agonistit (esim. sumatriptaani), sibutramiini, mäkikuisma, tai tratsodonihoito koska vakavia sivuvaikutuksia , kuten reaktion, joka voi olla kuume, lihasjäykkyys, verenpaineen muutokset, psyykkisiä muutoksia, sekavuus, ärtyneisyys, levottomuus, delirium, ja kooma, voi esiintyä
Antikoagulantteja (esim. varfariini), aspiriinia tai tulehduskipulääkkeitä (NSAID) (esim. ibuprofeeni), koska verenvuotoriskiä, ​​mukaan lukien mahaverenvuoto voidaan korottaa
Diureetit (esim. furosemidi, hydroklooritiatsidi), koska riski alhainen veren natriumpitoisuus voidaan korottaa
Tramadoli koska kouristusten voidaan korottaa
H1 antagonistit (esim. astemitsoli, terfenadiini) tai fenotiatsiinit (esim. klooripromatsiini, tioridatsiini), koska vakavia sydänoireita, kuten epäsäännöllinen syke, voi esiintyä
Karbamatsepiinia tai cyproheptadine koska ne heikentävät Ciprager tehokkuutta
Klotsapiini, pimotsidi, risperidoni, tai trisyklisiä masennuslääkkeitä (esim. amitriptyliini), koska riski niiden sivuvaikutuksia voidaan korottaa celexa.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos celexa voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.
Tärkeät turvaohjeet:

Ciprager voi aiheuttaa uneliaisuutta tai huimausta. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä celexa varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Älä juo alkoholia, kun käytät celexa.
Tarkista lääkärisi kanssa ennen kuin käytät lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa uneliaisuutta (esim. uni tuet, lihas relaxers), kun käytät Ciprager, se voi lisätä niiden vaikutuksia. Kysy apteekista, jos sinulla on kysyttävää, mitkä lääkkeet voivat aiheuttaa uneliaisuutta.
Yksi 4 viikkoa voi kulua ennen kuin oireet paranevat. Älä ota enempää kuin suositeltu annos, muuttaa annosta tai käytä Ciprager pidempään kuin on määrätty ilman lääkärin kanssa.
Lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille, jotka ottavat celexa voi olla lisääntynyt riski itsemurha-ajatuksia tai toimia. Katso kaikki potilaat, jotka ottavat celexa tiiviisti. Ota heti yhteys lääkäriisi, jos uusia, huonontuneen tai äkillinen oireita, kuten masentuneisuutta, ahdistunut, levoton tai ärtyisä käyttäytymisestä; paniikkikohtauksia, tai mitään epätavallista muutoksia mielialan tai käyttäytymisen esiintyä. Ota heti yhteys lääkäriin, jos merkkejä itsemurha-ajatukset tai toiminnot tapahtuvat.
Ciprager ja lääkettä nimeltä essitalopraami on samaa vaikuttavaa ainetta. Älä ota Ciprager jos käytät myös essitalopraamiksi.
Jos lääkäri käskee sinua lopettamaan Ciprager, sinun täytyy odottaa useita viikkoja ennen kuin alkaa käyttämään tiettyjä muita lääkkeitä (esim. MAO: n estäjät, nefatsodoni). Kysy lääkäriltäsi, kun pitäisi alkaa ottaa uusia lääkkeitä, kun olet lopettanut celexa.
Ciprager voi harvoin aiheuttaa pitkittynyt, kivulias erektio. Tämä voisi tapahtua, vaikka et ole seksiä. Jos tätä ei hoideta heti, se voisi johtaa pysyvään seksuaalinen ongelmia, kuten impotenssi. Ota heti yhteys lääkäriin, jos näin tapahtuu.
Serotoniinioireyhtymä on mahdollisesti kuolemaan oireyhtymä, joka voi johtua celexa. Sinun riski saattaa olla suurempi, jos käytät Ciprager tiettyjen muiden lääkkeiden kanssa (esim. "triptaaneja", MAO-estäjät). Oireita voivat olla agitaatio, sekavuus, hallusinaatiot, kooma, kuume, nopea tai epäsäännöllinen syke, vapina, hikoilu ja pahoinvointi, oksentelu tai ripuli. Ota yhteys lääkäriisi välittömästi, jos sinulla on jokin näistä oireista.
Neuroleptioireyhtymäksi (NMS) on mahdollisesti kuolemaan oireyhtymä, joka voi johtua celexa. Oireita voivat olla kuume, lihasjäykkyys, sekavuus, epänormaalit ajatukset, nopea tai epäsäännöllinen syke, ja hikoilu. Ota yhteys lääkäriisi välittömästi, jos sinulla on jokin näistä oireista.
Käytä Ciprager varoen vanhukset, he voivat olla herkempiä sen vaikutuksia, erityisesti alhainen veren natriumpitoisuus.
Varovaisuutta on käytettäessä Ciprager lapsilla, he voivat olla herkempiä sen vaikutuksia, erityisesti kohonnut itsemurha-ajatuksia tai toimia.
Ciprager tulee käyttää varoen lasten turvallisuutta ja tehoa lapsilla ei ole vahvistettu.
Ciprager voi aiheuttaa painon muutoksia. Lapset ja nuoret saattavat tarvita säännöllistä painon ja kasvun varalta kun he ottavat celexa.
Raskaus ja imetys: celexa voi vahingoittaa sikiötä, jos sitä käytetään viimeksi kuluneiden 3 kuukauden aikana. Jos tulet raskaaksi, ota yhteys lääkäriin. Sinun tulee keskustella hyödyt ja riskit käytössä Ciprager kun olet raskaana. Ciprager erittyy maitoon. Älä imetä ottaen celexa.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Vähentynyt seksuaalinen halu tai kyky, ripuli, huimaus, uneliaisuus, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, huimaus, kun nouset seisomaan tai istumaan, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, nenän tukkoisuus, väsymys.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen); poissa kuukautiset, outoa käyttäytymistä, mustia tai verisiä ulosteita, rintakipu, sekavuus, keskittymiskyvyn heikkeneminen , heikentynyt koordinointi, pyörtyminen, nopea tai epäsäännöllinen syke, hallusinaatiot, muistinmenetys, uusi tai paheneva levottomuus, paniikkikohtaukset, aggressiivisuus, impulsiivisuus, ärtyneisyys, vihamielisyys, liioiteltu tunne hyvinvointiin, levottomuutta tai kyvyttömyys istua paikallaan, pitkittyneitä, kivuliaita erektio, punainen, turvonnut, rakoille tai ihon hilseily, kohtauksia, vakavia tai pysyviä ahdistusta tai nukkumisvaikeuksia, vaikea tai jatkuva päänsärky, vatsakipu, itsetuhoajatuksia tai yritykset, vapina, epätavallinen mustelmia tai verenvuotoa, epätavallinen tai vakava mielenterveyden tai mielialan muutokset; epätavallinen heikkous, näköhäiriöt, paheneminen masennus.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Ciprager