Colevastina (Mevacor) Suomessa

Osta ColevastinaOsta Colevastina Suomessa Apteekki netistä 24/7!

COLEVASTINA (MEVACOR) MERKINNÄT


Colevastina käytetään alentaa korkeaa kolesterolia tietyillä potilailla. Sitä käytetään yhdessä sopiva ruokavalio. Sitä käytetään tietyillä potilailla vähentää riskiä sydänkohtaus ja rintakipu aiheuttama angina. Sitä käytetään myös hidastaa verisuonten tukkeutumista ja vähentää tarvetta lääketieteellisten menettelyjen avata estetty sydämen verisuonia. Colevastina on HMG-CoA-reduktaasin estäjä, joka tunnetaan myös nimellä "statiinia." Se toimii vähentämällä tuotantoa tiettyjen rasva-aineita elimistössä, kuten kolesterolia.

COLEVASTINA (MEVACOR) OHJEET


Käytä Colevastina kuin lääkärin ohjeiden mukaan.

Ottaa Colevastina suun ruoan kanssa.
Syöminen greippi tai juominen greippimehu saattavat lisätä määrää Colevastina veressä, mikä voi lisätä riskiä vakavia sivuvaikutuksia. Riski voi olla suurempi runsaalla greipin tai greippimehun kanssa. Vältä suuria määriä greipin tai greippimehun (esim. enemmän kuin yksi gallona päivässä). Keskustele lääkärisi tai apteekista, jos sinulla on kysyttävää lukien greippi tai greippimehua ruokavalioosi kun käytät Colevastina.
Edelleen otettava Colevastinailla vaikka tunnet olosi hyväksi. Älä missaa mitään annosta.
Jos unohdat annoksen Colevastina, ota se mahdollisimman pian. Jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä ota 2 annosta kerralla.

Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla siitä, miten käyttää Colevastina.

COLEVASTINA (MEVACOR) VARASTOINTI


Store Colevastina huoneenlämmössä, välillä 59 ja 86 ° F (15 ja 30 ° C). Ei saa säilyttää lämpimässä, kosteus ja valo. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä Colevastina poissa lasten ulottuvilta ja pois lemmikkejä.

COLEVASTINA (MEVACOR) LISÄTIETOJA


Vaikuttava aine: Lovastatin.

ÄLÄ käytä Colevastina, jos:

olet allerginen jollekin vuonna Colevastina
sinulla on maksasairaus tai selittämätön maksan vaurioihin
olet raskaana tai imetät
käytät makrolidiantibiootin (esim. klaritromysiini, erytromysiini), HIV-proteaasin estäjä (esim. ritonaviiri), itrakonatsoli, ketokonatsoli, mibefradiili, nefatsodoni tai telitromysiini.

Ota yhteys lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja heti, jos jokin näistä koskee sinua.

Jotkut sairaudet voivat olla vuorovaikutuksessa Colevastina. Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos sinulla on jokin sairaus, varsinkin jos jokin seuraavista koskee sinua:

jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät
jos käytät mitään reseptiä tai nonprescription lääketieteen, Rohdosvalmisteen tai ravintolisä
jos olet allerginen lääkkeitä, elintarvikkeita tai muita aineita
jos sinulla on alhainen verenpaine, vakava infektio, munuaissairaus, diabetes, tai ollut kouristuksia
jos olet hyvin sairas, on tiettyjä lihasten ongelmia (esim. kipu, heikkous), tai on aineenvaihdunta, hormonaalisia tai elektrolyytti ongelmia
jos juot alkoholia tai sinulla on ollut maksasairaus tai alkoholin väärinkäyttö
jos sinulla on tietyn tyyppinen korkea kolesteroli (homotsygoottinen familiaalinen hyperkolesterolemia)
jos olet saanut elinsiirron tai on äskettäin tehty suuri leikkaus tai vakava vamma.

Jotkut lääkkeet voivat vuorovaikutuksessa Colevastina. Kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät muita lääkkeitä, erityisesti jokin seuraavista:

Amiodaroni, tietyt atsolisienilääkkeiden (esim. itrakonatsoli, ketokonatsoli), danatsoli, diltiatseemi, fibraatit (esim. gemfibrotsiili, klofibraatti), flukonatsoli, HIV-proteaasin estäjät (esim. ritonaviiri), imatinibi immunosuppressantteja (esim. siklosporiini), makrolidiantibiootit (esim. , klaritromysiini, erytromysiini), mibefradiili, nefatsodoni, niasiinia, ei-nukleosidiset käänteiskopioijaentsyymin estäjät (esim. delavirdiini), streptogramiinit (esim. dalfopristiinin), telitromysiini, vasopressiinireseptoriantagonisteina (esim. conivaptan), verapamiili tai vorikonatsolin koska ne voivat lisätä riski lihas-tai munuaisongelmia
Bosentaani, karbamatsepiini, rifampisiini tai mäkikuisma koska ne heikentävät Colevastina tehokkuutta
Antikoagulantteja (esim. varfariini), simetidiini, digoksiini, hormonaalista syntyvyyden (esim. ehkäisypillereitä), Makrolidi immunosuppressantit (esim. takrolimuusi) ja spironolaktoni koska riski niiden sivuvaikutuksia voidaan korottaa Colevastina.

Tämä ei välttämättä ole täydellistä luetteloa kaikista vuorovaikutusta, joka voi esiintyä. Kysy terveydenhuollon tarjoaja jos Colevastinailla voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, että otat. Tarkista teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuin aloitat, lopettaa tai muuttaa annosta mitään lääkettä.

Tärkeät turvaohjeet:

Colevastina voi aiheuttaa huimausta tai näön hämärtymistä. Nämä vaikutukset voivat olla pahempia, jos otat sen alkoholin tai tiettyjen lääkkeiden kanssa. Käytä Colevastina varoen. Älä aja autoa tai suorittaa muita mahdollisia vaarallisia tehtäviä, kunnes tiedät, miten reagoit siihen.
Alkoholin juominen päivittäin tai suurina määrinä voivat lisätä riskiä maksan ongelmia Colevastina. Tarkista lääkärisi kanssa ennen alkoholin nauttimisesta käytät Colevastina.
Seuraa ruokavalion ja liikunnan ohjelma antaa sinulle teidän terveydenhuollon tarjoaja.
Kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että otat Colevastinailla ennen minkään lääkärin tai hammaslääkärin, ensihoidon, tai leikkaus.
Naiset, jotka voivat tulla raskaaksi tulisi käyttää tehokasta ehkäisyä ottaen Colevastina. Tarkista lääkärisi kanssa, jos sinulla on kysyttävää syntyvyyden.
Älä ota enempää kuin suositeltu annos ilman lääkärin kanssa.
Ilmoita selittämätöntä kipua, aristusta tai heikkoutta lääkärisi kanssa heti, varsinkin jos sinulla on myös kuumetta tai yleinen kehon epämukavuutta.
Laboratoriotesteissä, kuten veren kolesterolitasoa, maksa-arvot, ja kreatiinikinaasitaso (CK) veressä, voidaan suorittaa, kun käytät Colevastina. Näitä testejä voidaan käyttää tilaasi tai tarkista sivuvaikutuksia. Muista pitää kaikki lääkärin ja lab nimitykset.
Käytä Colevastina varoen vanhukset, he voivat olla herkempiä sen vaikutuksia, erityisesti vakavia lihasten ongelmia.
Colevastina tulee käyttää varoen lapsista 10 vuotta ja niillä, jotka eivät ole saavuttaneet puberteettia, turvallisuutta ja tehokkuutta näillä lapsilla ei ole vahvistettu.
Raskaus ja imetys: Älä käytä Colevastinailla jos olet raskaana. Se voi aiheuttaa haittaa sikiölle. Vältä raskaaksi tulemista käytät sitä. Jos luulet olevasi raskaana, ota heti yhteys lääkäriin. Ei tiedetä, jos Colevastinailla erittyy maitoon. Älä imetä, kun käytät Colevastina.

Kaikki lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta monet ihmiset ei ole lainkaan tai vähäinen, sivuvaikutuksia.

Tarkista lääkärisi kanssa, jos jokin näistä yleisimpiä haittavaikutuksia jatkuvat tai tullut kiusallinen:

Ummetus.

Hakeudu lääkäriin heti, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia ilmenee:

Vakavia allergisia reaktioita (ihottuma, nokkosihottuma, kutina, hengitysvaikeudet, puristava tunne rinnassa, turvotus suun, kasvojen, huulten tai kielen), rintakipu, tumma virtsa, lihaskipua, arkuutta tai heikkoutta (tai ilman kuumetta tai väsymys), vaalea uloste, punainen, turvonnut, rakoille tai ihon hilseily, vaikea vatsakipu, keltaisuus ihon tai silmien.

Tämä ei ole täydellinen luettelo kaikista haittavaikutuksista, joita voi esiintyä. Jos sinulla on kysyttävää haittavaikutuksia, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja.

Osta Colevastina